Ordu - Giresun Havalimanı’nda yapılan yangın ve kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı. O anlar kısa film haline getirildi.

Denize dolgu yöntemiyle inşa edilen Avrupa'da tek, dünyada üçüncü olma özelliğine sahip Ordu-Giresun Havalimanında yapılan yangın ve kaza-kırım tatbikatı nefes kesti.

DHMİ Ordu Giresun Havalimanı Müdürlüğü ARFF Şefliği öncülüğünde gerçekleştirilmiştir. Yardımcı kuruluşlar olarak Sahil Güvenlik Komutanlığı, Ordu ve Giresun İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, Ordu Büyükşehir Belediye ve Giresun Belediye Itfaiye Ekibi, Ordu İl Sağlık Müdürlüğü, Ordu İl Emniyet Müdürlüğü, Kıyı Emniyeti Trabzon Müdürlüğü, Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü ve UMKE Ekibi'nin katıldığı tatbikatın görüntüleri sosyal medyadan paylaşıldı.

Nefes kesen görüntülerde kule ile kokpit arasında geçen konuşmalar, olası kaza-kırım anında yapılan tüm müdahaleler, havadan, karadan ve denizden yapılan çalışmaların en ufak ayrıntısına kadar yer verildi.

Olası bir yangın ve kaza-kırım durumuna hazırlıklı olduklarının belirtildiği tatbikat ise polis telsizinden yapılan teşekkür konuşması ile son buldu.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • tunctunc 24.10.2018 00:58
    Ne demek emege saygi ya.!!! Bunu her ay yapmak zorunlulugunuz olmali.! Cünki bu cok büyük olan Frankfurt hava alaninda bile her ay yapilir..Tabiki diger hava alanlarindada yapiliyor..Ben frankfurt havaalinda cali$tigim icin her ay görüyorum..Burda yok emege saygi gibi sözler cok tuafmima gitti.Sanki cok önemli sanki bir kerelik yapmi$ gibi oldu..Ne saygsisi ya.?Hazir olami gecelelim alki$liyalImmi.? Ya siz bu videoda ate$ yanan yere veya kaza yerine gidene kadar millet yandi öldü..Bunami saygi.!!!!!
  • tunctunc 24.10.2018 00:50
    Bence cokda ba$rili degildi..Hatta hic ba$arili degildi..$öyleki ucak pistlerinin ini$ ve kalki$ iastikametlerinde pistin 4/3 oraninda iki itfaiye hazir ekibi olmali.Mesela pist bin metreyse ini$ten 250 kalki$tanda 250 metre itfaiy olmali:..inennbir ucakda ALLAH göstermesin bir cakilma olursa bu asla asla pistin ortasinda olmaz Böylece bu itfaiyeler kaza mahaline ykin olurlar..Bu videoda gördügümüz gib uzak olmazlar..Bu videodaki temsili olay gercek olsa cok gec olur ölende cok olur..
  • vatandaş 23.10.2018 20:26
    Güzel.
  • ARFF Memuru 23.10.2018 15:34
    Oncelikle tatbikati gerceklestiren ordu giresun havalimani ARFF sefligidir tatbikat sahasina protokol yapilan kurum ve kuruluslar davet edilmis eylem plani anlatilmistir ortada bir emek vardir ve bu emegin mimari DHMI bunyesinde olusturulan ARFF BIRIMI ve ORDU GIRESUN HAVALIMANI MUDURLIGUDUR Lütfen emege saygi. Ayrica polis telsizinin hic bir sekilde tatbikatin basinda ortasinda ve sonunda anonsu olamis tamamen Ordu Giresun Havalimani meydan otoritesince anons gecilmistir