Başörtülü öğretmene saldırmıştı, karar verildi!

Beşiktaş'ta başörtülü öğretmene saldırdığı iddiasıyla 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Berrak Karaoğlu'nun tahliyesine karar verildi.

Başörtülü öğretmene saldırmıştı, karar verildi!
Başörtülü öğretmene saldırmıştı, karar verildi!
GİRİŞ 31.01.2020 11:25 GÜNCELLEME 31.01.2020 12:37
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Beşiktaş'ta başörtülü kadına saldırdığı iddiasıyla 4 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanan sanık Berrak Karaoğlu'nun adli kontrolle tahliyesine karar verildi. 

 

 

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Berrak Karaoğlu katıldı. Müdahil Şüheda Nur Eriş ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını ise avukatları temsil etti. 

Duruşmada Adli Tıp Kurumu Başkanlığına yazılan müzekkereye cevap verildiği belirtilerek, raporda, "sanığın gözlem altına alınarak sağlık durumunun incelenebileceği" yönünde görüş olduğu bildirildi.

 

 

"EYLEM BİLİNÇSİZLİK HALİYLE ANLIK YAŞANMIŞTIR"

Savunması sorulan sanık Karaoğlu, hazırladığı yazılı savunmayı mahkemeye sunarak, şunları kaydetti:

"Bariz bir sarhoşlukla refleksif olarak bir tokat atıyorum. 'Kadına şiddet var' diye bağırılmış, provokasyon yapılmıştır. Kamuoyuna, hastalığımın arkasına sığındığım yansıdığı için söylemek isterim. Ben hastalığımdan hiç bahsetmedim. Söz konusu eylem ister sarhoşluk ister hastalıktan olsun tam bir bilinçsizlik haliyle bir anlık yaşanmıştır. Saldırı ve darp gibi terimlerle anılan eylemin bir tokat olduğunu tekrar eder, basit saldırı kapsamında kaldığını hatırlatırım." 

Beyanı sorulan müdahil Şüheda Nur Eriş'in avukatlarından Neslihan Avcı da sanığın, müvekkilinin kendisine tiksinerek baktığını iddia ettiğini belirterek, "Ancak görüntülerden de anlaşılacağı üzere müvekkil kendisine bakmamaktadır. Zaten sosyal medya paylaşımlarından da anlaşılacağı üzere, Müslümanların kendisine toplumsal bir şiddet gösterdiğini düşünerek bunun faturasını müvekkile kesmiştir. Kendisi eylemin hukuki anlam ve önemini bilmektedir, hatta hukuki değerlendirmeler bile yapmaktadır." dedi. 

"OLAY SIRASINDA BİLİNCİ YERİNDEYDİ"

Sanığın savunmasını değiştirdiğini, olayı gerçekleştirirken bilincinin yerinde olduğunu, hastalığının arkasına sığındığı iddiasını bu yüzden dile getirdikleri ve olaydan 5 gün sonraki sosyal medya paylaşımının halkı kin ve düşmanlığa sevk etme suçunu işlediğinin kanıtı olduğunu söyleyen avukat Avcı, müşahede altına alınması istenen sanığın cezalandırılması ve tutukluluk halinin devamını talep etti. 

Diğer müdahil avukatları da benzer beyanda bulunarak, cezalandırma ve tutukluluğun devamı yönünde karar verilmesini istedi. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ise sanığın darp eylemini kasten ve bilinçli olarak gerçekleştirdiğini savunarak, "Sanık soruşturma aşamasında verdiği beyanlarına tamamen hukuki bir gerekçe bulmaya çalışmaktadır. Savunmalarını kabul etmiyoruz ve sanığın en üst hadden cezalandırılmasını talep ediyoruz." diye konuştu. 

TAHLİYE KARARI VERİLDİ

Sanık Karaoğlu'nun avukatı Hüseyin Kader de ceza yargılamasında maddi delillere bakıldığını ve sanığın niyet okumayla yargılanamayacağını söyleyerek, "Müvekkil müdahile karşı tek bir kelime dahi sarf etmemiştir. Müvekkilimin muayene raporları mevcuttur. Suçun maddi, manevi unsurları oluşmamıştır. Adli sicili olmayan müvekkilimin kaçma, delilleri karartma şüphesi yoktur. Tutukluluk süresi 2,5 ayı geçmiştir, tahliye edilmesini talep ediyorum." ifadelerini kullandı. 

Ara kararını açıklayan mahkeme, Adli Tıp Kurumu Başkanlığının, sanığın gözlem altına alınmasını istediğine dikkati çekerek, tutuklulukta geçirdiği süreye göre sanığın tahliye edilmesine karar verdi. 

Sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağından oluşan adli kontrol tedbiri uygulanmasına ve Adli Tıp Kurumu Başkanlığı yazısı gereğince müşahede altına alınmasına hükmeden mahkeme, duruşmayı erteledi. 

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 12 Kasım'da Beşiktaş Polis Merkezi'ni arayan müşteki Şüheda Nur Eriş'in, tanımadığı bir kadının kendisine saldırarak darbettiğini söylemesi üzerine soruşturma açıldığı belirtilerek, olaya ilişkin güvelik kamerası kayıtlarından saat 21.27'de sanığın yolda karşılaştığı müştekiye tokat attığının belirlendiği aktarılıyor.

Olay nedeniyle müştekinin basit tıbbi müdahaleyle iyileşebilecek şekilde yaralandığı ve sanığın müştekiye karşı, dini inancı gereği giyim tarzından dolayı eylemi gerçekleştirdiği kaydedilen iddianamede, sanığın "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" ve ''basit yaralama'' suçlarından 1 yıl 4 aydan 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 61
  • gökhan ay 4 yıl önce Şikayet Et
    Gülmesinden belliydi çıkacağını biliyormuş.
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu manyak inşaallah bir yerde denk gelir.
    Cevapla
  • SeRDaR 4 yıl önce Şikayet Et
    kimse kimseye kılığında kıyafetinden dolayı saldıramaz,ama başörtülülere saldıranlar tutuklu sonra serbest,tam zıttı oluyor tutuklananlar hala içeride...
    Cevapla
  • orhan şentürk 4 yıl önce Şikayet Et
    peki neden tutukladınız onu serbest brakan hakim neye dayanarak yargıladı neye dayanarak serbest braktı.
    Cevapla
  • Şeyma 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir başka başörtülüye saldırsın diye mi bıraktınız hastalıklı ruhu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı