Sıcakta mahsur kalan hayvanlar kurtarıldı

Bursa'da bir petshop'ta sıcaklığın yaklaşık 40 dereceyi bulduğu bir ortamda mahsur kalan hayvanlar polis tarafından kurtarıldı.

Sıcakta mahsur kalan hayvanlar kurtarıldı
Sıcakta mahsur kalan hayvanlar kurtarıldı
GİRİŞ 13.07.2012 10:18 GÜNCELLEME 13.07.2012 10:18

Osmangazi ilçesi Altıparmak Caddesi Tahir Sokak 8 numaradaki bir petshopta sıcak havada aç ve susuz kalan hayvanların imdadına polis yetişti. Sıcak havanın herkesi bunalttığı bir ortamda içeride günlerce aç ve susuz kalan hayvanlar vatandaşların haber vermesi üzerine polisi alarma geçirdi.

Öğle saatlerinde 37 dereceyi bulan sıcak havada petshop içinde havasız, susuz ve aç kalan kedi, köpek, tavşan, kuş ve Mehster cinsi fareler olay yerine gelen polis tarafından kurtarıldı. Sahibinin 3 gündür uğramadığı iddia edelen havyanların bitkin halleri yürekleri burktu.

Camlı dükkan içinde bunalan kedilerin kilitli kapıları açmak için gösterdiği çaba görenlerin gözlerini yaşarttı. Hemcinsleri dışarıda özgürce koşarken, camların ardından sıcakta aç ve susuz kalan kedilerin bitkin ve çaresiz hali herkesin tepkisini çekti.     İsmi öğrenilemeyen sahibinin, yaklaşık 3 gündür dükkanı açmadığını belirten vatandaşlar, hayvanların sıcakta ölmek üzere olduğunu görünce polise haber verdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, dükkanın sahipine ulaşamayınca yakınlarda ikamet etmekte olan dükkan sahibinin eski eşine haber verdi. Uzun bir bekleyişten sonra olay yerine gelen dükkan sahibinin eski eşi, polisin de yardımı ile kapıyı açarak hayvaları ölmekten kurtardı.

Ben Allah rızası için buradayım

Dükkan sahibinin eski eşi de dükkanı açamayınca imdada yeniden polis yetişti. Polisin de yardımı ile açılan dükkanda hayvanlar büyük bir sevinçle bayanın etrafını sardı. Dükkana giren bayanın yanına giden kediler, kendilerine su ve yiyecek verilmesi için adete yalvarır gözlerle kendisine bakmaya başladı.

Kediler başta olmak üzere, diğer hayvanlara su ve yiyecek veren bayan, basın mensuplarına kendisinin olayla ilgisi olmadığını belirterek, görüntü alınmaması yönünde uyardı. Dükkan sahibinin eski eşi, "Benim hiçbir alakam yok. Sadece Allah rızası için buradayım. Eğer tek bir kare fotoğrafım çıkarsa davacı olurum. Gidin sahibini bulun. Ben eski eşi olarak buradayım." şeklinde tepki gösterdi.

Bayanın verdiğ yiyecekleri büyük bir iştahla yiyen kediler ve diğer hayvanları gören vatandaşlar ise dükkan sahiplerine tepki gösterdi.
Hayvanların ölmek üzere olduğunu belirten mahalle sakini vatandaşlar, "Kardeşim bu havyvanlar aç susuz kalıyor, hem böyle sahipsiz kalıyor bu hayvanlar. Yazık, günah. Daha önce de oldu böyle. Biz komşuyuz burada haberimiz oluyor, görüyoruz. Bu kediler, köpekler yazık, takip etmiyorlar, hayvanlar bu sıcakta böyle kalır mı?" şeklinde tepki gösterdi.

Bazı vatandaşlar ise "Yaklaşık 2-3 gündür açılmıyordu. Gelse görüyoruz, komşuyuz. Geçen gün oğlu geldi, camları kapattı gitti. Hayvanlar havasız ve susuz kalıyor bu sıcakta. Hayvanlar burada mahsur kalıyor, Çoğu kez kapatıp gidiyor." şeklinde konuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazi meclisin 23 Nisan videosu çok beğenildi! Geleceğe en güzel mirasımız, yavrularımız
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'