ABD vatandaşlarına 'Tunus' uyarısı

Tunus'taki ABD Büyükelçiliği, ülkedeki vatandaşlarına, büyük bir alışveriş merkezinde terörist saldırısı ihtimali nedeniyle uyarıda bulundu.

ABD vatandaşlarına 'Tunus' uyarısı
ABD vatandaşlarına 'Tunus' uyarısı
GİRİŞ 21.12.2015 01:51 GÜNCELLEME 21.12.2015 01:51

ABD'nin Tunus Büyükelçiliğinin internet sitesinden yapılan açıklamada, başkent Tunus'un Buhayra bölgesinde büyük bir alışveriş merkezinde henüz doğrulanmamış bir rapora göre terör saldırısı ihtimalinin bulunduğu duyuruldu.

Yapılan açıklamada söz konusu saldırı ihtimalinin kimler tarafından ve ne şekilde olacağına dair bir bilgi verilmezken, ABD vatandaşlarına yönelik "Buhayra (Gölet) çevresinden uzak durulması" tavsiyesinde bulunuldu.

Tunus, son bir yıl içerisinde gerçekleşen terör saldırıları nedeniyle ülkenin önemli gelir kaynağı turizm sektöründe büyük kayıplar yaşıyor.

Söz konusu terör saldırılarının sonuncusu olan, 24 Kasım'da şehir merkezinde cumhurbaşkanlığı muhafız alayına yönelik düzenlenen intihar saldırısında 12 güvenlik görevlisi ölmüştü.

Geçtiğimiz cuma günü Tunus içişleri Bakanı Nacim el-Garsli, ülkede güvenlik durumunun iyiye gittiğini ancak Mevlüt Kandili ve Noel kutlamalarından dolayı güvenlik alarmının salı günü itibarıyla en üst düzeye çıkarılacağı açıklamasında bulundu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'