Hapiste hayatını kaybetti!

Mısır’da 2013’te darbeyle iktidardan uzaklaştırılan Müslüman Kardeşler’in (İhvan) Rehberlik Konseyi’nin Başkanı Muhammed Mehdi Akif (89), tutukluluk hali sürerken hayatını kaybetti

Hapiste hayatını kaybetti!
Hapiste hayatını kaybetti!
GİRİŞ 24.09.2017 09:22 GÜNCELLEME 24.09.2017 09:54
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Akif’in savunma heyeti başkanı Abdulmunim Abdulmaksut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tutulduğu hapishaneden Kasr el-Ayni Hastanesi’ne nakledilen ve burada hayatını kaybeden Akif’in naaşının, hastanenin mescidinde kılınan cenaze namazını müteakip Kahire’deki El-Vefa ve El-Emel kabristanında önceki "gece yarısı" defnedildiğini söyledi.

Emniyet güçlerinin cenaze törenine katılmak için sadece 4 kişiye izin verdiğini belirten Abdulmaksut, "Cenaze törenine katılmak için sadece bana, eşine, kızına ve torununa izin verildi" dedi.

MUHAMMED MEHDİ AKİF KİMDİR?
 
12 Temmuz 1928'de dünyaya gelen Muhammed Mehdi Akif, Memun el-Hudeybi'nin hayatını kaybetmesinin ardından 2004'te İhvan Rehberlik Konseyi Başkanlığına seçilmişti. Görev süresinin 2010'da dolmasının ardından tekrar aday olmayacağını ifade eden Akif, görevini bırakmıştı.
 
Hayatta iken görevini bırakan tek İhvan lideri olan Akif, teşkilatın yenilikçi kanadını temsil etmekteydi.
 
Ömrünün geri kalanında ne yapacağına ilişkin bir soruyu Akif, "Çiftliğimde geçirmeyi planlıyorum." şeklinde cevaplandırmış, ancak 3 Temmuz 2013'te yapılan askeri darbenin ardından gözaltına alınarak yargılanmıştı.
 
Hukuk Fakültesi mezunu olan Akif, 1954'te yargılanarak idama mahkum edilmiş, ancak sonra cezası müebbete çevrilmiş ve 1974'te hapisten çıkmıştı.
 
1987-2009 yıllarında İhvan Rehberlik Bürosu üyeliği yapan Akif, 1987'de Kahire'nin doğu bölgesinden milletvekili olarak İhvan listesinden meclise girmişti.
 
Hüsnü Mübarek döneminde 1996'da gözaltına alınarak "İhvan'ın Uluslararası Teşkilat Başkanı olmakla" suçlanan Akif, 3 yıl hapse mahkum edilmişti. Akif, 1999 yılında özgürlüğüne kavuşmuştu.
 
Akif ayrıca Ürdün Krallık Araştırmaları Merkezi'nin 2009'da yayınladığı raporunda, "İslam dünyasının en etkili 50 şahsiyetten 12'ncisi" olarak gösterilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • samet 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah şehadetini kabul etsin
    Cevapla
  • Yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun zalimlerin yeri herzaman cehennem olsun inşallah
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 6 yıl önce Şikayet Et
    Amiiin inşaallah İnna lillahi ve inna ileyhi raciun
    Cevapla
  • ramanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim rahmeti ile muaele etsin. rabbim! makamını cennet-ul firdevs eyle.
    Cevapla
  • izmirli 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim rahmeti ile muamele etsin, mekanı cennet olsun. Allahım! Ne olur bizleri de senin yolunda hapis yatan ve senin rızan için emanetini teslim eden imanlı kullarından eyle! (amin)
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. Mekanın cennet olsun. Allah zalimleri kahretsin... Rabbim müslümanları muzaffer eylesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde