Beslenme çantası diş sağlığı için de etkili

Çocukların gelişiminde sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemi büyüktür. Sağlıklı beslenmenin gelişim sürecindeki etkisi kadar diş sağlığı üzerindeki etkisi de önemli...

Beslenme çantası diş sağlığı için de etkili
Beslenme çantası diş sağlığı için de etkili
GİRİŞ 24.09.2013 11:51 GÜNCELLEME 24.09.2013 11:51

İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dentaydın Diş Hastanesi Pedodonti Uzmanları, okulların açılmasına yakın çocukların beslenme çantasında olması gereken besinler hakkında bilgi verdi.

Diş sağlığını korumanın en doğru yolunun sağlıklı beslenmeden geçtiğini ifade eden uzmanlar çocukların beslenme çantasında her türlü vitamin çeşitlerinin yer alması gerektiğini belirtti. Kalsiyum, fosfor ve uygun seviyelerde florür içeren gıdalar ile beslenme çantasının hazırlanması gerektiğini söyleyen İstanbul Aydın Üniversitesi Dentaydın Diş Hastanesi Pedodonti Uzmanları, sebze, meyve, süt ve süt ürünlerinin çocukların beslenme çantasında mutlaka bulunması gerektiğini ifade etti.

Çocuklar tarafından tüketilen abur cuburların diş sağlığını tehdit ettiğini belirten uzmanlar, özellikle şekerleme, kurutulmuş meyve, tuzlu ve yağlı yiyecekler, asitli içecekler, cips ve kızartmaların dişlerdeki plakla birleşerek çürüğe neden olabileceğini söyledi.

Öğünlerin ardından ağız ve diş temizliğine dikkat edilmesine de dikkat çeken uzmanlar, dişlerin fırçalanamadığı durumlarda yemeklerin ardından su içilebileceğini, ağzın gargara yapılabileceğini, ya da 10-15 dakika süreyle diş dostu sakız çiğnenebileceğini ifade etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı