Kurutulmuş sebzeleri yanlış saklıyoruz!

Vitamin deposu olan meyve ve sebzeleri kurutarak besin değerlerini iki katına çıkarmaya ne dersiniz?

Kurutulmuş sebzeleri yanlış saklıyoruz!
Kurutulmuş sebzeleri yanlış saklıyoruz!
GİRİŞ 09.02.2017 10:44 GÜNCELLEME 09.02.2017 10:45

Mevsimi olmasa bile istediğiniz her an elinizin altında meyve olmasını istemez miydiniz?  Kim istemez ki ! Yalnız bu durumu gerçekleştirmek için meyve ve sebzeleri kurutmanız gerekiyor. Tabii bir takım inceliklere dikkat ederek...
 
Size vereceğimiz önerileri dikkate alarak uygularsanız artık evde rahat ve kolay bir şekilde meyve ve sebze kurutabileceksiniz.
 
İşte sizlere meyve sebze kuruturken dikkat edilmesi gerekenler…

- Her meyve ve sebze kurutulmaz. Kurutmaya en uygun meyveler elma, armut, vişne, kayısı, üzüm ve duttur. Sebzeler ise, biber patlıcan, fasulye ve bamyadır.
 
- Meyve ve sebzeleri açık havada veya fırında kurutabilirsiniz. Açık havada yapılan kurutma yöntemleri güneşte ve gölgede olmak üzere ikiye ayrılıyor.

- Meyve ve sebzeleri güneşte kurutmak için çatı veya balkonları kullanabilirsiniz.  Gölgede kuruturken sebze ve meyveleri güneş görmeyen ve havı akımı olan serin bir yerde kurutmanız gerekir.
 
- Meyve sebzeleri kurutma işlemine geçmeden önce ik olarak üzerindeki sapları ayıklamanız gerekir.

- Bütün olarak kurutacağınız ve dilimlenmiş olarak kullanacağınız sebze ve meyveleri ayrı ayrı kurutmaya dikkat etmeniz gerekir.
 
- Açık havada yapacağınız kurutma işlemlerinde toprak olan bölgelerde kurutmamaya özen göstermeniz gerekir.

- Kurutma işlemi ne kadar uzun sürerse besin değeri de o kadar yüksek olacaktır. Bu yüzden kurutma işlemi gerçekleştireceğiniz zaman havanın çok sıcak olmamasına dikkat etmeniz gerekir.
 
- Kurutma işlemi bittikten sonra meyve ve sebzeleri cam kavanozlarda saklamanız gerekir. Aksi taktirde küflenip yumuşayabilirler.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…