Hayati İnanç kimdir? İnanç, Türk aile yapısını tehdit eden büyük projeyi anlattı!

Ünlü yazar ve sunucu Hayati İnanç, mutlu aile yapısından günümüzde artan boşanma rakamları üzerinden engin bilgilerini sadece Yasemin.com editörlerine paylaştı. Röportaj esnasında özel hayatıyla ilgili önemli konulara da değinen Hayati İnanç, güçlü aile yapısı ile ilgili topluma örnek olacak kıssalara da yer verdi.

Yasemin.com/ ÖZEL

Son zamanlarda yaşama dair anlattığı kıssalarla sosyal medya hesaplarında tıklanma rekoru kıran yazar Hayati İnanç, mutlu evliliğin sırlarından bahsederek günümüzde sorun yaşayan çiftlerin durumuyla ilgili ''Yasemin.com'a'' konuştu.

Yasemin.com editörlerinden Busenur Çalık ile Ebrar Albayrak'ın sorularını hazırladığı röportajın detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Hayati İnanç kimdir

Hayati İnanç kimdir

- Eşinizle yaşadığınız ufak tefek anlaşmazlıklar muhakkak oluyordur. Eşinizin gönlünü nasıl alıyorsunuz? Aileyi güzelleştirecek metotlarınız neler?

Evet hep de benim yüzümden olur. 3 ana unsur aileyi güzelleştirir bunlar; tatlı dil, güler yüz ve susmaktır. Bu üçü olduğu zaman ailenin yapısı güçlenir. Güçlü Türk aile müessesini anlatan o muhteşem kıssa...

- Yapılan araştırmalara baktığımızda son zamanlarda boşanma oranlarının arttığını görüyoruz. Sizce boşanmalar neden artıyor? Peygamber Efendimiz (SAV)'in zamanındaki ülfeti gençlerimizde neden göremiyoruz?

Günümüzdeki gençlerimizin birçoğu evliliği ne yazık ki oyuncak olarak görüyor. Yeni biriyle tanıştıkları için ilk üç- beş ay onlara eğlenceli geliyor, daha sonra rutine dönmeye başlayınca arada çocuk olmasına rağmen eğlence bitti diye evliliğinde bittiğini düşünüyorlar. Burada çocuğun birleştirici unsur olarak yeterli olmaması şefkat noksanlığının bir göstergesidir.

Hayati İnanç

Hayati İnanç

Cenab-ı Hakkın çok büyük bir nimeti olan şefkat, aslında bir rızıktır. Aslında yediğimiz içtiğimiz, sağlık-sıhhat, huzur-asayiş, şefkat ve merhamet bunların hepsi birer rızıktır.

Ölüm korkusuyla boşanmaktan vazgeçen adamın kıssası...

- İnancımıza göre romantizm nasıl olur? Evlilikte eş tercihi nasıl olmalıdır?

Görücü usulünden başka sağlam bir usul yoktur. Ekranlarda gördüğümüz film senaryolarına bakmayın, görücü usulünde görmek esastır. Hayat arkadaşınızı seçerken o kişiye üç beş günlük eğlenebileceğiniz biri olarak bakıyorsanız burada büyük bir hata yapıyorsunuz demektir. Çünkü eş seçimi ile beraber aslında aslında çocuğunuza anne ya da baba seçmiş oluyorsunuz.

Evlilik doğrudan doğruya ahiret işidir. Allah (c.c)'un rızasını gözeterek bir evlilik kurarsan bereketli ve feyizli bir evlilik olur. Büyüklerimizin söylediği gibi işinden ve eşinden memnun olan güler.

Evlilikte doğru eş seçimi ve yeni evlilerin mektuplaşma adabı...

ÜNLÜ YAZAR VE SUNUCU HAYATİ İNANÇ'TAN EN GÜZEL ANNELİK TARİFİ....

HAYATİ İNANÇ KİMDİR?

''En değerli iş insana yatırımdır'' inancında olan Hayati İnanç, 1961 tarihinde Denizli'de doğmuştur. Günümüzdeki birçok farklı dalda kendini gösteren Hayati İnanç bir dönemin en başarılı avukatlardan biridir. Avukatlığın yanı sıra yazarlık, öğretmenlik, sunuculuk ve yöneticilik de yapan Hayati İnanç, 1984 senesinde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinin lisans bölümünü tamamlamıştır. İki çocuk babası olan Hayati İnanç, eşine ve ailesine olan düşkünlüğü ile toplum içerisinde örnek alınabilecek isimlerden biridir.

Hayati İnanç kimdir

Hayati İnanç kimdir

 Aynı zamanda klasik eserlerden duyduğu heyecanı, gençlerle paylaşmayı yaşam tarzı haline getirmiş başarılı isimlerden olan Hayati İnanç, bir dönem TRT'de ''Can Veren Pervaneler'' programının sunuculuğunu yapmıştı. Toplamda 5 adet olmak üzere Can Veren Pervaneler serisini çıkartan Hayati İnanç ile ailenin temlini oluşturan evliliği ve günümüzdeki boşanma sebeplerini konuştuk.

BİR YORUM YAPIN 23

Zehra 2 yıl önce

Hocama teşekkür ediyorum bence de en sağlam evlilik görücü usülü fakat biz herşeyin dengesini kaçırdık büyüklerimizin de buna katkısı oldu önceinancımızı çok bilemedik hakkıyla sonra da inancımızdaki evliliği gereğince yapamadık ve büyüklerimiz kendi bulsun biz yaşayamadık o yaşasın diyerek belki iyiliğimizi istediler ama olmuyor öyle naçizane ben bunu gözlemledim

Toplam 1 beğeni

Sevilay krk 3 yıl önce

Hayati inanc hocami hayranlikla takip ediyorum. Mutevaziligi karsisinda kendimden utanıyorum. Hayatima isik tutan hocamin ellerinden öpüyorum. Rabbim uzun ömürler nasip etsin.

Toplam 2 beğeni

Derya balcı 4 yıl önce

Allah razı olsun hocam çok güzel bir insansınız çok eğitici öğretici hocam dua edin çocuklarımıza inşaallah rabbim uzun ömürler versin size bu vatanın sizin gibi hocalara çok ihtiyacı var

Toplam 5 beğeni

erol 4 yıl önce

Allah cc razı olsun. Sayın Hocam.

Toplam 4 beğeni

AyşeGül 4 yıl önce

O kadar güzel anlatmışki hocamız Allah herkese uygulamayıda nasip etsin inşallah.

Toplam 2 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun