NATO darbeci subaylara sahip çıktı

15 Temmuz'un ardından görevden alınan subayların NATO'yu "zayıflattığını" söyleyen Scaparrotti, söz konusu isimlerin darbe girişimine katılmadığını düşündüğünü söyledi.

NATO darbeci subaylara sahip çıktı
NATO darbeci subaylara sahip çıktı
GİRİŞ 08.12.2016 11:01 GÜNCELLEME 08.12.2016 11:01
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

NATO'nun Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Orgeneral Curtis Scaparrotti, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'nin Brüksel'de görevli subayları görevden uzaklaştırmasının ittifakı "zayıflattığını" söyledi.

Financial Times'ta yer alan habere göre, Scaparrotti, Brüksel'de yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'daki darbe girişiminden bu yana NATO bünyesinde görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne mensup yaklaşık 150 üst düzey askeri personelin tutuklandığını, geri çağrıldığını ya da emekliye sevk edildiğini söyledi.

Scaparrotti, "Bu subaylar, NATO'ya önemli hizmetler verdi. Burada yetenekli ve yetkin insanlarla birlikte çalışıyordum ve şu anda ekibimde yetenek, uzmanlık ve üretilen iş anlamında bir zayıflama görüyorum" dedi.

ABD'li orgeneral, çeşitli yöntemlerle NATO'daki görevlerinden uzaklaştırılan Türk subayların darbe planlamasında yer aldıklarını düşünüp düşünmediğiyle ilgili bir soruya ise "Hayır" yanıtını verdi.

Bu konuyla ilgili kaygıların Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a da aktarıldığını belirten Scaparrotti, "Bu kişiler kıdemli personel olmalarından dolayı bizi önemli ölçüde etkiledi ve ciddi bir deneyim kaybına yol açtı. Dolayısıyla bu anlamda burada bir zayıflama söz konusu" diye konuştu.

KAYNAK: FİNANCİAL TİMES
YORUMLAR 52
  • Adnan Polatcan 7 yıl önce Şikayet Et
    bu konunun cevabı önceden verilmişti. Ya fetöcüler yada NATOnun önemli bir ayağı komple sırtını çevirecek batıya. adamlar pişkin pişkin oyunumuzu neden bozuyorsunuz gelin tekrar perde arkasında pazarlık yapalım diyorlar. bence böyleleriyle mütefik olunmaz. aslında bunların (sözüm ona mütefiklerin) diğer hainlikleri zaten fazlasıyla NATO ortaklıklığını bozmuştur. saygılar
    Cevapla
  • Yoruldum 7 yıl önce Şikayet Et
    Adam doğru söylemiş. Fetöcüler hep ecnebilere kölelik yapıyor. Kendi Ülkesine hainlik. İnşallah NATO dan da kurtulacağız.
    Cevapla
  • eliniz kırıldı 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu bu arkasında durduğunuz Vatan haini köpekler sizin köpeklerinizdi değilmi bunu deşifre ediyorsunuz Natonun eli kolu zayıflasın hatta yok olsun yakında yok olacak zaten
    Cevapla
  • insafsızlar 7 yıl önce Şikayet Et
    tabi artık eskisi kadar müdahil değilsiniz
    Cevapla
  • Adem 7 yıl önce Şikayet Et
    Senin katıldığın belliyken adamlarını koruma gayretini görüyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...
Hasan Öztürk yazdı: Türkiye terörle mücadelede Amerikan eksenine girer mi?