Gerilen ilişkilerden sonra ilk ziyaret

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve İç Güvenlik Bakanı John Kelly, ABD Başkanı Trump’ın ‘sınıra duvar’ vaadi nedeniyle ilişkilerin gerildiği Meksiya’ya gitti.

Gerilen ilişkilerden sonra ilk ziyaret
Gerilen ilişkilerden sonra ilk ziyaret
GİRİŞ 23.02.2017 11:16 GÜNCELLEME 23.02.2017 11:20

ABD Başkanı Donald Trump ve Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto’nun geçen ay iptal edilen görüşmesinin ardından, Trump yönetiminin üst düzey iki ismi Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve İç Güvenlik Bakanı John Kelly, Meksika’nın başkenti Meksiko’ya ulaştı.

Trump yönetiminden Meksika’ya yapılan ilk üst düzey ziyaret olma özelliği de taşıyan temasların ana gündem maddesi ABD’nin sınıra duvar inşası için harekete geçmesi. Bunun yanı sıra iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin de görüşmelerde ele alınması bekleniyor.

MEKSİKA DIŞİŞLERİ BAKANI VIDEGARAY: BUNU KABUL ETMEYECEĞİZ

Öte yandan görüşmeden kısa süre önce ABD’nin geçerli yasal belgelere sahip olmayan göçmenlerin neredeyse tamamının Meksika’ya gönderilmesini öngören bir başkanlık kararnamesi imzalamasının yankıları da sürüyor.

Meksika Dışişleri Bakanı Luis Videgaray, ülkesinin böyle bir dayatmayı kabul etmeyeceğini açıkladı. “Bunu kabul etmeyeceğiz. Çünkü hem kabul etmek zorunda değiliz hem de çıkarlarımıza uygun değil” diyen Videgaray, “Meksika hükümeti vatandaşlarının yurtdışında maruz kaldıkları işlemlerin insan haklarına uygun olduğundan emin olmak için başta BM olmak üzere uluslararası örgütleri harekete geçirmekten çekinmeyecektir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti