Pentagon: Rakka operasyonunda YPG kesin olacak

Koalisyon gücü sözcüsü Albay John.L.Dorrian Rakka'da YPG'nin de kesin bulunacağını, Türkiye'nin olası rolünün de görüşüldüğünü söyledi.

Pentagon: Rakka operasyonunda YPG kesin olacak
Pentagon: Rakka operasyonunda YPG kesin olacak
GİRİŞ 16.03.2017 09:38 GÜNCELLEME 16.03.2017 09:38
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı'nda (Pentagon) düzenlenen basın toplantısına video konferans yöntemi ile katılan Dorrian, "Rakka operasyonunda Kürtlerin varlığını öngörüyor musunuz, şu aşamada Türklerin bu kampanyaya bir katılımı söz konusu mu?" sorusuna verdiği yanıtta, "Rakka'nın kurtarılmasında Kürtlerin katılıp katılmayacağı konusunda, evet belli bir düzeyde katılmalarını öngörüyoruz. Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile ve Suriye Arap Koalisyonu birlikte çalışmayı sürdürüyoruz. Rakka operasyonuna katılan güçlerin yüzde 75'i Suriyeli Araplar. Bu da bölgenin demografik yapısının bir yansıması. Ayrıca bunun içinde Kürtler, Hıristiyanlar ve başkaları da var." dedi.

"TÜRKİYE'NİN ROLÜNÜN GÖRÜŞÜYORUZ"

Dorrian, sorunun "Türkler de bir rol oynamak istiyorlar, kaç asker katılabilir" diye yenilenmesi üzerine; "Türkiye'nin oynayacağı rol konusunda, haftalardır hatta aylardır açıklıkla söyledik, Kuzey Suriye'de DEAŞ'ı yenmek için Türklerin bir rol oynamasına açığız. Bu rolün ne olacağı, olup olmayacağı konusunda henüz bir anlaşmaya varmış değiliz. Ama askeri ve diplomatik kanallardan Türkiye ile her gün görüşüyoruz. Bu çalışmaların sonunda durum belli olacak." dedi.

YORUMLAR 8
  • mustafa laz 7 yıl önce Şikayet Et
    iyi gebermeler
    Cevapla
  • sorti 7 yıl önce Şikayet Et
    oyun kuranlara oyun kuracaksın satranç oyunu biri kazanır çanakkaleyi kazandık ama küffar doğudanda saldırdı durmazlar açıkları kollarlar birtek yol var saldırmak bütün açıklarından acımadan acırsan acınacak duruma düşersin bizde ittifaklarla saldırmalıyız yandaş üretmeliyiz
    Cevapla
  • Diriliş ERZURUM 7 yıl önce Şikayet Et
    Kafir tek millet olmuş, haçlı ittifakı sağlanmıştır.Türk İslam aleminin bu kafir ittifakına karşı birleşmesi lazım yoksa yarın çok geç olabilir.
    Cevapla
  • sultan sülo 7 yıl önce Şikayet Et
    idam gelsin incirlik kapatılsın o zaman tam bağımsızlık söz konusu olabilir o zaman onlar bizim peşimize koşacaklar ama unutulmamalı domuzdan post gavurdan dost olmaz
    Cevapla
  • gavur düşmanı 7 yıl önce Şikayet Et
    mümbiçe gireceeeeezzzz mümbice gireceeeezz.bağırmaya devam elin gavuru geldi biz bağıralım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nüfus oranları açıklandı! Çocuk sayısı ile ilgili korkutan rakam
İsrail'den 10 yıl sonra Doğu Kudüs'te ilhak