ABD, Kuzey Kore'ye savaş açmayacak çünkü...

Miami Üniversitesi'nden Prof. Dr. Dreyer, Kuzey Kore'nin son denemeleri ve tehditlerine rağmen ABD'nin savaş başlatmayacağını iddia etti. Dreyer, iddiasını da 4 sebebe bağladı.

ABD, Kuzey Kore'ye savaş açmayacak çünkü...
ABD, Kuzey Kore'ye savaş açmayacak çünkü...
GİRİŞ 06.09.2017 04:33 GÜNCELLEME 06.09.2017 04:39
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore'nin balistik füze denemeleri ve nükleer faaliyetlerde inat etmesi ABD'nin büyük tepkisini çekiyor. Buna rağmen Kuzey Kore hidrojen bombası denedi. İki ülke arasında karşılıklı tehditler gündemden düşmezken savaş ilanları da dillendiriliyor.

Ancak uzmanlar ne olursa olsun ABD'nin Kuzey Kore'ye savaş açmayacağı görüşünde. MiamiÜniversitesi'nden Prof. Dr. June Teufel Dreyer, bunu da 4 sebebe dayandırıyor.

1- ABD ORDUSUNUN BÜYÜKLÜĞÜ

Kuzey Kore'yle savaş olmadan da ABD ordusunun zaten yeterince gergin olduğunu belirten Dreyer, "ABD ordusu zaten kapasitenin sınırında hareket ediyor" dedi. Uzman, Afganistan ve Ortadoğu'da ABD asker sayısının azaltmasının bu ülkelerde felakete yol açabileceğini söyledi.

2- HARVEY KASIRGASI

Ayrıca Kuzey Kore'ye karşı savaş başlatma kararı almadan önce para meselesinin dikkate alınması gerektiğini ifade eden Dreyer, Harvey kasırgasının yol açtığı yıkımları ortadan kaldırmak için ABD'nin yüklü miktarda para ayırması gerektiğine dikkat çekti.

3- ÇİN VE KUZEY KORE İLİŞKİSİ

Dreyer'a göre ABD'nin Kuzey Kore'ye karşı savaş açmayacağının bir diğer sebebi de diğer ülkelerin Washington'u saldırgan olarak algılaması ve buna tepki vermesi olabilir. Çin'in Kuzey Kore duruşunun henüz net olmadığını kaydeden Dreyer, "Çin'in Kuzey Kore'yi korumak için ne kadar ileri gidebileceği konusunda emin olamayız" dedi.

4- SEUL VE ÇEVRE KENTLERDE 'KİTLESEL KATLİAM'

Profesör, son sebep olarak ABD'nin savaş açması durumunda Kuzey Kore'nin derhal çok nüfuslu Seul ve çevre kentlerine saldırısı sonucu meydana gelecek kitlesel katliamı gösterdi.

YORUMLAR 72
  • Harun 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd de turpu yedi bunlar bos bos konusuyor esed e iki roket atmaya benzemedigini anlamistir
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    güçleri sade musluman devletlere yeter muslumanlari kirmak yok etmek.
    Cevapla
  • Asım 6 yıl önce Şikayet Et
    Bi rüzgar daha abd'nin işini bitirir.
    Cevapla
  • superman 6 yıl önce Şikayet Et
    trump g.kore ve japonyaya silah satışını dün onayladı,plan ortaya çıktı,amaç daha çok silah satarak batmakta olan abd yi kurtarmak,kimse savaş çıkar zannetmesin.
    Cevapla
  • hako 6 yıl önce Şikayet Et
    lan tosuncuk sana helal olsun adamimsim adam adam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de peş peşe yangınlar
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak