Trump'a şok! 11 dakikalığına silindi

ABD Başkan'ı Donald Trump'ın Twitter hesabı işteki son gününü geçiren bir Twitter çalışanı tarafından kapatıldı. Kısa sürede farkedilen olay sonrası hesap yeniden açıldı

Trump'a şok! 11 dakikalığına silindi
Trump'a şok! 11 dakikalığına silindi
GİRİŞ 03.11.2017 09:30 GÜNCELLEME 03.11.2017 09:56

ABD Başkanı Donald Trump'a ait @realdonaldtrump isimli Twitter hesabına yaklaşık 11 dakika boyunca ulaşılamadı. Olay, ABD saatiyle akşam saat 7 (Doğu zaman dilimi) sularında gerçekleşirken, Twitter kullanıcıları Trump'ın hesabına girmek istediğinde "üzgünüz, bu sayfa mevcut değil" hatasıyla karşılaştı. 

Mart 2009'da Twitter'a katılan Donald Trump'ın 41 milyonun üzerinde takipçisi bulunuyor. Olaydan, ABD'nin resmi başkanlık hesabı olan @POTUS etkilenmezken işin aslı sonradan ortaya çıktı.

Twitter tarafından yapılan ilk açıklamada Trump'ın hesabının yanlışlıkla ve bir çalışanın hatası sonucu kapandığı belirtildi.

11 dakika boyunca kapalı kalan hesabın yeniden aktif hâle getirildiği açıklanırken, böyle bir hadisenin bir daha gerçekleşmesini engellemek için konunun araştırıldığı belirtildi.

2 saat sonra açıklamasını güncelleyen Twitter, hesabın kısa süreliğine de kapatılmasının arkasındaki sebebin işteki son gününü geçiren bir müşteri destek hizmetleri personeli olduğunu belirtti. Sosyal medya kuruluşu tam bir iç soruşturma başlattığını da kaydetti.

41 milyonun üzerinde takipçisi olan Donald Trump aktif bir Twitter kullanıcısı olmasının yanı sıra neden olduğu bazı polemiklerle de biliniyor. Sık sık takipçi bloklayan Trump hakkında bir grup daha önce bunun anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle dava da açmıştı.

Davanın gerekçesi ise Twitter'ın anayasa kapsamında kamusal bir alan olduğu ve Başkan Trump'ın @realDonaldTrump hesabını resmi duyurular için kullanması dolayısıyla attığı Twitter mesajlarının herkes tarafından görülebilmesi gerekliliği üzerine kuruluydu.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek