Trump dün söylediği sözleri inkar etti

ABD Başkanı Trump, medyada yer alan 'b.k çukuru ülkelerden niye bu insanları kabul ediyoruz' dediğine yönelik iddialara yanıt verdi.

Trump dün söylediği sözleri inkar etti
Trump dün söylediği sözleri inkar etti
GİRİŞ 12.01.2018 17:59 GÜNCELLEME 12.01.2018 18:43
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Bu sözleri söylediğini inkar eden Trump, 'kullanılan ifadeler bunlar değildi' dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Oval Ofis'te mülteciler konulu bir görüşmede sinirlenerek "bu b.k çukuru ülkelerden niye bu insanları kabul ediyoruz?" cümlesini sarf ettiği bildirilmişti. Trump'tan bu iddiaya yanıt geldi. Twitter'dan haberleri yalanlayan Trump, 'Sert bir toplantıydı ancak kullanılan ifadeler bunlar değildi" açıklamasında bulundu.

Trump, Twitter mesajında "Toplantıda kullandığım dil sertti, ama kullandığım dil bu değildi. Asıl gerçekten sert olan yapılan tuhaf teklifti" dedi.

 

 

Washington Post'ta yer alan haberde Trump'ın bu cümleyi Afrika ülkeleri, El Salvador ve Haiti'yi kast ederek kullandığı da belirtilmişti.

Trump bu haberler hakkında da "Hiçbir zaman Haitililer ya da Haiti ile ilgili aşağılayıcı bir şey söylemedim. Haiti açık olarak çok fakir ve sorunlu bir ülke. Hiçbir zaman 'onları çıkartalım' demedm. Haitililerle muhteşem ilişkilerim var." ifadelerini kullandı.

Trump'ın bu sözleri Cumhuriyetçi ve Demokrat partili milletvekilleri ile "tarafsız bir mülteci anlaşması teklifi" üzerine gerçekleştirilen bir toplantıda sarf ettiği bidirilmişti.

Donald Trump'ın bu ülkeler yerine Norveç'ten mülteci almak yönünde bir çıkış yaptığı da iddia edilmişti.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Rupert Colville, Trump'a atfedilen sözleri eleştirmiş "ırkçı" ve "utanç verici" yorumunu yapmıştı.

YORUMLAR 12
  • kafir abd 6 yıl önce Şikayet Et
    abd şaklabanı sarı çiyan kendi içinde bulunduğu yeri tarif etmiş katılıyorum. abd HIRSIZ TERÖR DESTEKÇİSİ KATİL ve bay trumpun dediği gibi bir yerdir. abd acil pkk ypg ve fetö destekçi,liğinden vazgeç.ve TOPRAKLARIMIZDAKİ İŞGALİ BİTİREREK DEFOL
    Cevapla
  • OttoMan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu belayı yahudiler bilerek getirdi. Yaptıkları yetmezmiş gibi söyleyecek sözlerini de eklemiş oldular. Çünkü ruh sağlığı bozuk bir adamdan başkası abuk subuk konuşmaz
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    trump faşist anarsişist terörist biri normal değil
    Cevapla
  • güneydoğulu 6 yıl önce Şikayet Et
    abd nin gelmiş geçmiş en aptal ve ruh hastası başkanı
    Cevapla
  • efem 6 yıl önce Şikayet Et
    parayla baskan secilirse yedigin kaba pisler tekrar ayni kaba muracat edersin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu