Rusya'dan dikkat çeken Suriye açıklaması!

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ABD'nin Suriye'den çekilmek istemediği yönünde bir izlenim bıraktığı belirtildi.

Rusya'dan dikkat çeken Suriye açıklaması!
Rusya'dan dikkat çeken Suriye açıklaması!
GİRİŞ 11.01.2019 12:49 GÜNCELLEME 11.01.2019 14:21
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, gündeme ilişkin konular hakkında basın toplantısı düzenledi. Dikkat çeken ifadeler kullanan Zaharova, ABD'nin çekileceğini açıklamasına karşın Suriye'de kalmak istediği şeklinde bir izlenim bıraktığını belirtti.

 

 

ABD Başkanı Trump'ın Suriye'den çekilme açıklamasıyla ilgili tekrar yorum yapan Zaharova, "ABD Başkanı Trump, ABD askerinin Suriye'den çekileceği yönünde açıklama yaptı. Biz Washington'ın yaptığı açıklama doğrultusunda ABD askerinin çekilmesinin doğru yönde olacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

"İDLİB MUTABAKATINA BAĞLIYIZ"

 

 

17 Eylül'de Türkiye ile Rusya arasında imzalanan İdlib mutabakatına değinen Zaharova, "17 Eylül 2018 tarihinde Türkiye-Rusya İdlib mutabakatı anlaşmasına bağlılığımızı tekrar teyit ediyoruz. Aynı zamanda saldırıların durdurulması anlaşmasına rağmen saldırı ihlallerinin rahatsız edici olduğunu belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.

"KÜRTLERİN ŞAM İLE DİYALOĞU BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

ABD askerlerinin çekilmesi durumunda kontrol alanlarına Şam yönetiminin hakim olacağını söyleyen Zaharova, "Biz ABD'nin çekildiği ve özgürleşen bölgelerin Suriye ordusunun kontrolü altına geçmesini önemli bir adım olarak görüyoruz. Bu bağlamda Kürtler ile Şam arasında mutlaka diyalog kurulması önemlidir. Neticede Kürt halkı Suriye'nin bir parçasıdır" dedi.

YORUMLAR 6
  • yabatek 5 yıl önce Şikayet Et
    Kafirler tek millettir
    Cevapla
  • Erhan Bey 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusya arada böyle laf geveler lakin Türkiyeyi asla karşısına alamaz.Nedenmi?Şu anki ekonomisinin lokomotifi petrol ve doğal gaz ihracıdır ve bu ihraçta Türkiye tek dayanak noktası.Bu baston kırılırsa Rusya geri dönülemez ekonomik denge kaybı yaşar.Uçak düşürme büyükelçinin katli olmasına rağmen arayı bozmadılar.Bunlar bir abd olsa idi çoktan savaştaydık.
    Cevapla
  • mahmut 5 yıl önce Şikayet Et
    ALLLAH müal0manları aralıktan kurtarsın
    Cevapla
  • murat 5 yıl önce Şikayet Et
    rusya abd aynı pisligin degisik rengi
    Cevapla
  • hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    bu ger zekalıda kürtler diyor ya. teröristler diyemiyor. demekki rusya ve abd aynı fikirdeler. rusya bizi satacak gibi duruyor. pkk yı kaybetmek istemiyor belli.
    Cevapla
  • Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle 2 sene önce yasal rusyada pkk kulübü vardı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!