Trump'tan 11 Eylül'ün yıl dönümünde dikkat çeken imza

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin terörle mücadelede yaptırım kapasitesini artırmak için 11 Eylül'den bu yana en kapsamlı güncellemeleri içeren başkanlık kararnamesini imzaladı.

Trump'tan 11 Eylül'ün yıl dönümünde dikkat çeken imza
Trump'tan 11 Eylül'ün yıl dönümünde dikkat çeken imza
GİRİŞ 10.09.2019 23:39 GÜNCELLEME 10.09.2019 23:40
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin terörle mücadelede yaptırım ağını ve kapasitesini artırmak amacıyla 11 Eylül'den bu yana en kapsamlı güncellemeleri içeren başkanlık kararnamesine imza attı.

 

 

ABD yönetimi, 11 Eylül saldırılarının 18. yıl dönümünde dünya genelinde terörle mücadele kapasitesini artırmak için yeni bir girişimde bulundu. 

Başkan Trump'ın imzasıyla uygulamaya geçen başkanlık kararnamesi, Washington yönetiminin terörle mücadelede yaptırım kapasitesini artırmayı ve sadece terör unsurlarını değil, bu unsurlara destek olan 3. kişi ve kurumları da hedef almayı amaçlıyor.

 

 

Trump, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, "ABD ve ortaklarımız, Suriye ve Irak'ta DEAŞ'ın elindeki toprakların yüzde yüzünü kurtardı, ayrıca DEAŞ, El Kaide ve Hizbullah'ın dünya genelinde finansal ve operasyonel ağlarını çökertti." ifadelerini kullandı.

15 ÜST DÜZEY İSME YAPTIRIM

Trump'ın başkanlık kararnamesiyle eş zamanlı olarak ABD Hazine Bakanlığı da DEAŞ, El Kaide, Hamas ve İran Devrim Muhafızları Ordusu gibi örgütlerin üst düzey 15 liderine yaptırım öngören kararını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Suriye'de El Kaide ile iş birliği halinde çalıştığı belirtilen "Hurras al-Din" adlı örgütün "Küresel Terör Örgütleri" listesine eklendiği bildirildi.

Açıklamada, ABD'nin söz konusu örgütleri yakından izlemeye devam edeceğine vurgu yapıldı ve yeni yaptırım hazırlıklarının devam ettiği kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • galip 4 yıl önce Şikayet Et
    size 11 eylülde yapılan sizin dünyaya yaptığınız zulmun milyonda biri bile değil .
    Cevapla
  • sinirli 4 yıl önce Şikayet Et
    dünya eski dunya değil, insanlari kandiracaklari bir tiyatroda kalmadı...istedigin bildiriyi yayınla turp ...
    Cevapla
  • Osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    En büyük terörist abd dır.onuda terör listesine alsana.
    Cevapla
  • Aslan 4 yıl önce Şikayet Et
    terörist arıyorlarsa aynaya baksınlar karşılarında görürler
    Cevapla
  • vahit 4 yıl önce Şikayet Et
    Vahit
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!