Mahatma Gandi biseksüel mi?

The New York Times gazetesinin eski editörü Joseph Lelyveld, “Yüce Ruh” adlı yeni kitabında, Gandi’nin biseksüel olduğunu öne sürüyor.

Mahatma Gandi biseksüel mi?
Mahatma Gandi biseksüel mi?
GİRİŞ 28.03.2011 10:16 GÜNCELLEME 28.03.2011 10:16

Hindistan bağımsızlık hareketinin siyasi ve ruhani lideri Mohandas Karamçand Gandi’nin biseksüel olduğu iddia edildi. The New York Times gazetesinin eski editörü Joseph Lelyveld’in yeni yayımlanan “Yüce Ruh” adlı biyografik kitabında, Mahatma Gandi’nin cinsel yaşamına ait ilginç iddialar ortaya atıldı. Gandi’nin yaşamı üzerine bilinmeyenlerin açıklandığı kitapta, ruhani liderin Alman bir erkek sevgilisi olduğu iddia ediliyor. İddiaya göre, Yahudi kökenli bir Alman olan mimar ve vücut geliştirici Hermann Kallenbach, Gandi’nin en büyük aşkıydı.

‘ONA MEKTUP YAZDI’

Lelyveld kitabında, Hindistan’ın bağımsızlık mücadelesinde büyük rol oynayan Gandi’nin 70 yaşlarındayken içinde öz yeğeninin de bulunduğu 17 yaşındaki kızlarla aynı yatakta çıplak olarak uyuduğunu yazdı. Gandi’nin 1908 yılında karısını terk etmesinin nedenini ise Alman sevgilisine olan aşkına bağlayan Lelyveld, kitapta ruhani liderin Kallenbach’a yazdığını iddia ettiği mektuplardan cümlelere de yer verdi. Gandi bir mektupta, “Tüm vücudum sana ait. Bu intikam dolu bir kölelik” diyor. Bir diğer mektupta ise “Yatak odamın duvarında sadece senin resmin asılı” cümlelerini kullanıyor.

KAYNAK: ANKA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!