ABD bu gece Cadılar Bayramı'nı kutluyor

Sandy kasırgasının yaralarını sarmaya çalışan ABD'de bu gece, Cadılar Bayramı (Halloween) kutlanacak.

ABD bu gece Cadılar Bayramı'nı kutluyor
ABD bu gece Cadılar Bayramı'nı kutluyor
GİRİŞ 01.11.2012 00:02 GÜNCELLEME 01.11.2012 00:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, yaptığı açıklamada, her yıl Greenwich'te yapılan resmi törenin, yeterli polis ve insan gücünü henüz yönlendiremeyecekleri için, ertelendiğini bildirdi.

Halkın yine de sokaklara çıkıp eğlenmesini isteyen Bloomberg, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Sokakların çoğu güvenli olacak. Fakat bazıları olmayabilir. Çocuklar ve yetişkinlerin Halloween'i kutlamasını tavsiye ederiz. Fakat dikkatli olun. Kutlama yapılacak bölgelerde henüz sokak lambaları yanmıyor. Çocuklarınızın elini bırakmayın arabalar onları göremeyebilir.''

New Jersey Valisi Chris Christie de yaptığı açıklamada, Cadılar Bayramı'nın ertelendiğini belirtti.

Bu arada, eyalette bazı belediyeler erken davranıp kutlamaları geçen cumartesi kutladı. Kutlamaların hem hafta içine denk gelmesi hem de kasırga beklentisinden dolayı New Jersey Lyndhurst Belediyesi hafta sonu ''Cadılar Karnavalı'' düzenlemişti.

Çocuklarla beraber büyüklerin de katıldığı cadılar geçidi renkli görüntülere sahne olmuş,  en çok ilgiyi, son haftalarda bütün dünyada büyük üne kavuşan Güney Koreli ekibin ''Gangnam Style'' şarkısı çekmişti. Kutlamalarda bazı Türk çocukları folklor kıyafetleri ve Türk futbol takımlarının formalarıyla yer almıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Ünal Inler 11 yıl önce Şikayet Et
    konyada sivilik bayrami var. türkiyede sadece konyada cocuklarin özel bayrami vardir 5. ayinda kutluyorlar. sivilik bayrami derler. keske tüm türkiyeye yayilsa!! ne yapayim hiristiyan bayramini? yahudiler bile kutlamiyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar