Gebelere "grip" uyarısı

Uzmanlar, gebelerde gribin ağır seyredebildiğini, zatürre ve solunum yetmezliğine yol açabileceğini söyledi.

Gebelere "grip" uyarısı
Gebelere "grip" uyarısı
GİRİŞ 09.01.2016 15:13 GÜNCELLEME 09.01.2016 15:13

Akciğer Sağlığı ve Yoğun Bakım Derneği (ASYOD) Başkanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, grip mevsiminde gebe olanlar ve yeni doğum yapan annelerin gripten korunmak için çok dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

Gebelerde gribin ağır seyredebildiğini, zatürre ve solunum yetmezliğine yol açabileceğini vurgulayan Özlü, "Gebelerin ve yeni doğum yapmış annelerin grip sezonunda çok dikkatli olmaları gerekir. Mümkün oldukça kapalı alanlarda kalabalıklarla temastan kaçınmalılar. Kapı kolları, otobüs ve metrolardaki tutamaçlar, merdiven korkulukları, musluk başlığı gibi herkesin dokunduğu yüzeylere dokunmamaya çalışmalılar" dedi.

Prof. Dr. Özlü, bu tür yerlerle temasın ardından ellerin, göz, ağız ve buruna dokundurulmaması gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Eller sık sık su ve sabunla iyice ovuşturularak yıkanmalı. Başkalarının kullandığı ortak havlularla kurulama yapılmamalı, genel klozetler ise kullanılmamalıdır. Hapşıran, burnu akan, ateşi olan yani grip belirtileri gösteren kişilerle tokalaşma ve öpüşmeden kaçınmak gerekir. Dengeli beslenme, uyku düzeni, stresten uzak kalma gibi genel direnci koruyan hususlara da ayrıca dikkat edilmeli."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu