Bu da dünyanın en eski pantolonu

Çin'in batı kesimindeki arkeolojik kazı alanında yer alan mezarlarda dünyanın en eski pantolonu bulundu.

Bu da dünyanın en eski pantolonu
Bu da dünyanın en eski pantolonu
GİRİŞ 06.06.2014 08:35 GÜNCELLEME 06.06.2014 08:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

40 yaşlarında, savaşçı olduğu düşünülen iki atlı göçebenin mezarlarındaki kazıda ikisinin de pantolon giydiği belirlendi.

YIRTMAÇLI PAÇA

Karbon testiyle 3 bin yıllık olduğu saptanan pantolonların ikisinin de kahverengi renkte olduğu ve üç parçadan oluştuğu bildirildi. Paçaları yırtmaçlı olan pantolonun bel bölgesinde kişinin üzerine tam oturması için kemere benzer kayışlara uygun yerler bulunuyor. Uzmanlar, pantolonların üretildiği döneme bakılarak kesinlikle çığır açan bir ustalık işi olduğu görüşünde. Alman Arkeoloji Enstitüsü, yün kumaştan yapılan pantolonların at üzerinde yapılan uzun yolculuklarda insan vücudunu sürtünmenin etkilerinden korumak ve daha rahat hareket edebilmek için tasarlandığını tahmin ediyor. 

YORUMLAR 1
  • hüseyin ersin aktaş 9 yıl önce Şikayet Et
    PANTOLON -TOLON- DON. pantolon sözcüğü türkçe bir sözcüktür. pan birleşik demek tolon da içine doldurulan anlamında dır. pantolonun italyancada hiçbir anlamı yoktur. avrupalı sanat tarihçiler ve arkeoloğlar faşizmden kurtulmalı ve gerçekleri yazmalı. avrupalı tarihçilerin ve arkeloğların nasıl faşit kafaya sahip olduğunu göstermesi için bir örnek vereyim: italyada yüzlerce etrüks yazıtı bulunduğunda büyük yankı uyandırdı. ama biranda heyecanları korkuya dönüştü. çünkü yazıtlar göktürk alfabesindendi. onlar göktürk alfabesi demedi runik alfabe diyebildiler. okuması çok kolayken hiçbir etrüks yazıtını okumadılar. sonra nemi oldu. bu yazıtların %90 lık kısmı kayboldu. evet hala kayıp.. ..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı