Suudi Arabistan'dan 700 milyon dolar

Malezya Başbakanı Rezak'ın hesabındaki 700 milyon doları Suudi Arabistan'ın bağışladığı iddia edildi.

Suudi Arabistan'dan 700 milyon dolar
Suudi Arabistan'dan 700 milyon dolar
GİRİŞ 17.08.2015 11:30 GÜNCELLEME 17.08.2015 11:30

Malezya Başbakanı Necip Rezak'ın şahsi hesabına 2013'teki genel seçimlerden önce yatırılan 700 milyon doların Suudi Arabistan tarafından bağışlandığı öne sürüldü.

İktidar partisi üyesi ve ülkedeki üçüncü büyük eyalet olan Kuantan'ın Birleşik Malay Ulusal Örgütü (UMNO) lideri Van Adnan Van Mamat, bu paranın Suudi Arabistan yönetimi tarafından Malezya'nın İslamiyeti ve sünniliği desteklediği için bağışlandığını savundu.

"Suudi Arabistan, sadece Malezya'ya değil, Filipinler'deki ve Tayland'ın güneyindeki Müslüman toplumlara da bağışta bulundu" diyen Mamat, Malezya'ya benzer bir bağışın artan DAEŞ etkisiyle mücadele için 2013 yılında da yapıldığını belirtti.

Mamat, Rezak'ın geçen hafta UMNO'nun bölgesel liderleriyle yaptığı toplantıda, bağış konusunda açıklamada bulunduğunu, paranın şahsi hesaba yatırılma nedeninin bağışın Başbakan'ın şahsına yapılması olduğunu kaydetti.

The Wall Street Journal, 3 Temmuz'da yaklaşık 11 milyar dolar borcu bulunan devlete ait "1MalaysiaDevelopment Bhd (1MDB)" adlı yatırım şirketiyle ilgili soruşturmada yer alan belgelerin, şirkete bağlı ajanslar, bankalar ve kuruluşlar arasında transfer edilen 700 milyon doların, son olarak Başbakan Rezak'a ait 5 ayrı kişisel hesaba aktarıldığını gösterdiğini ileri sürmüştü.

Malezya'daki Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu, Başbakan Necip Rezak'ın şahsi hesabındaki 700 milyon doların kaynağının kamu fonları değil şahsi bağışlar olduğunu açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'