Ayağı kalktılar! Savaşmak için milyonlar başvurdu

Kuzey Kore'nin resmi gazetesi Rodong Sinmun, 3.5 milyon Kuzey Kore vatandaşının orduya katılmak için gönüllü olduğunu yazdı.

GİRİŞ 12.08.2017 12:06 GÜNCELLEME 12.08.2017 13:39
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore yönetimi bir açıklama yaparak, ülkedeki 3.5 milyon işçi, asker ve parti üyesinin yeni BM yaptırımları ve ABD ile savaşmak için orduya katılmaya gönüllü olduğunu belirtti.

Kuzey Kore'nin resmi gazetesi olan Rodong Sinmun'da yayınlanan yazıda, gönüllülerin BM'nin yeni yaptırımlarını açıklamasının ardından orduya katılma başvurusu yaptığı belirtildi.

PATLAT VEREN KRİZ

Bu hafta Donald Trump'ın Kuzey Kore'nin "öfke ve ateşle" karşılaşacağı yönündeki sözlerinin ardından, Asya ülkesi Pasifik'teki ABD adası Guam'ı vurmaya hazırlandığını açıklamış, Pyongyang ve Washington arasındaki gerilim bu gelişmelerin ardından zirve yapmıştı.

Resmi haber ajansı KCNA, Çarşamba günü Kim Jong-un yönetimine destek için başkent Pyongyang'da kitlesel bir miting düzenlendiğini duyurmuştu.

2015'TE DE AYNISI OLMUŞTU

Ağustos 2015'te, Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki silahsızlandırılmış bölgede mayın patlaması üzerine 1 milyon Kuzey Korelinin orduya başvurduğu belirtilmişti.

YORUMLAR 27
  • Sümeyye 6 yıl önce Şikayet Et
    Danışıklı dövüş Trump çok sinsi. İpek yoluna taş koyma derdinde. Şu an Hindistan ve Çin demek İngiltere demek. Çin'in ve İngiltere'nin yani İpek yolunun YOLUNU kesme çabası. Türkiye için de önemli İpekyolu. Trump'ın bu sinsi oyunu bizim işimize gelemez.
    Cevapla
  • Akil 6 yıl önce Şikayet Et
    bende başvurcam yeterki abd silinsin yer yüzünden
    Cevapla
  • Millet 6 yıl önce Şikayet Et
    1. Bm aldığı yaptırım kararı taraflı 2. Kendi vatanına saldırı olmadan savaş ilan etmeyeceksin. 3. Bir veya birden fazla kişinin kaprisleriyle dünya ateşe atılmaz.4. Kore abd kadar tehlikeli ve dünya barışına zararlı.5.Olası bir savaş sadece doğu asya yi değil virüs gibi dünyayı sarar. 6. Diğer savaşlar gibi olmaz. Kıyım olur. 7. Dünyada kitlik olur.
    Cevapla
  • Vatandaş 81 6 yıl önce Şikayet Et
    Ey Abd kafiri. İnşallah ikinci Vietnam yaşarsın. . Kominust olması kimyasal silah kullanması savaşa yeterli ise. Çine de saldır o zaman yiyorsa tabi.
    Cevapla
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    bu bir oyun,birilerine silah satıp para kazanma yada eldeki hurdaları bitirme hesabı,gerçek olsa idi beni de abd ye karşı yazın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!