Tokat gbi S-400 cevabı! 'Türkiye isterse...'

Rus uluslararası güvenlik uzmanı İgor Nikolayçuk, NATO’nun Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi almasından duyduğu rahatsızlığı değerlendirdi.

Tokat gbi S-400 cevabı! 'Türkiye isterse...'
Tokat gbi S-400 cevabı! 'Türkiye isterse...'
GİRİŞ 29.11.2017 12:04 GÜNCELLEME 29.11.2017 12:13
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Nikolayçuk, İttifak’la işbirliğinin üçüncü bir taraftan silah satın almayı kısıtlamadığını, üye bir ülkenin isterse Marslılar'dan dahi silah alabileceğini söyledi. 

 

 

Uluslararası güvenlik uzmanı İgor Nikolayçuk, NATO’nun Türkiye’nin Rusya’dan S-400 satın alma kararı ile ilgili duyduğu rahatsızlığa ilişkin yorumda bulundu. Nikolayçuk, bunun Ankara’nın kendi kararı olduğunu ve İttifak’ın Türkiye’ye üçüncü bir taraftan silah satın almayı yasaklama hakkı bulunmadığını söyledi.

Nikolayçuk şöyle devam etti:

"NATO içindeki işbirliği, üye ülkelerin, üye olmayan üçüncü bir taraftan silah almasının yasaklanmasını hiçbir zaman öngörmedi. Evet, İttifak’ın koalisyon güçleri var ve bu güçlerin belli standartlara göre teçhizat edinmesi gerekiyor. Fakat üye bir ülkenin, NATO birliklerine tamamen dahil olmayan güçleri varsa, o zaman bu ülke söz konusu güçlerini istediği biçimde silahlandırabilir. İster 19. yüzyıldan kalma Berdan tüfekleriyle silahlandırır, ister Marslılar'dan silah alır. Bu her ülkenin kendi iç işi."

'TÜRKİYE, NATO KURALLARINI İHLAL ETMİYOR'

Nikolayçuk açıklamalarına şöyle sürdürdü: "NATO güçlerinin aynı silahları kullanması gerekiyor, Türkiye de kesinlikle bu kuralı ihlal etmiyor. Ancak iç pazarda kendisine teklif edilen her şeyi satın alma hakkına sahip. Öyle de yaptı." 

'NATO, DÜŞÜNCELERE DALDI'

"Burada sorun genel anlamda Türkiye’nin Rusya’dan hava sahasını ve hatta hava sahasının atmosferin dışında kalacak bir kısmını da kapatabilecek stratejik bir silah alması" diyen Nikolayçuk şu ifadeleri kullandı: "Bu nedenle de NATO ve Batı’nın Türkiye ile ilişkilerinde şimdilerde gerçek bir sorun söz konusu. Görünüşe göre, İttifak bu silahın kime karşı kullanılacağı yönünde düşüncelere daldı ve basit bir hesaplama ile Rusya’ya karşı kullanılmayacağı çıkarımına vardı."

Berlin Güvenlik Konferansı'nda dün basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Kirill Logvinov, "Herhangi bir tarafın rahatsızlığını değerlendirecek ve her açıklamayı yorumlayacak olursak… Bu, bizi ve Türkiye'yi ilgilendirir" açıklamasını yapmıştı.

YORUMLAR 7
  • abdullah 23 6 yıl önce Şikayet Et
    bizim idarecilerimizin basiretsiz olduğunu düşünmüyorum ama üyelerinden birinin kendini korumak için önlem almasından neden rahatsız olurlar,demek ki müttefiklikte samimi değiller.kafirler ancak birbirlerinin dostudur.bizim tek dostumuz ALLAH'tır(c.c)
    Cevapla
  • kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    Nato niye rahatsız oluyorsun ki? sana uye ülkeler terörüstlere silah nsatarak senin üye ülkene sıktırıyorlar. Rahatsız olacaksan bundan ol .
    Cevapla
  • kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    nato hem terör hemde abd nin ajanıdır
    Cevapla
  • Ali Anıl 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bir taşla birkaç kuş vurdu. Nato üyesi Yunanistan da s-300 almıştı. Şimdi diğer Nato ülkelerini ezmemek için Yunanistan s-400 veya 500 gibi daha gelişmişlerini alamayacak ; alsa bak biz haklıyız olacak. Adamları engelledik kimse farkında değil.
    Cevapla
  • selami 6 yıl önce Şikayet Et
    nato gibi bir grubun birşeyi yasaklaması savunma birliği olduğunu inkar etmekle eşdeğer
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Gazze'de soykırım yapması için PKK'yı da getirmiş! Katliam ortaklığı ifşa oldu
Başıboş köpek dehşeti devam ediyor! Yaşlı kadın tanınmaz hale geldi...