Rusya S-400'lerin satışını kredili yapacak

Rusya ve Türkiye arasındaki S-400 anlaşmasının detayları belli oldu. Buna göre toplam maliyeti 2.5 milyar dolar olan sistemin satışı kredili olarak yapılacak.

Rusya S-400'lerin satışını kredili yapacak
Rusya S-400'lerin satışını kredili yapacak
GİRİŞ 13.12.2017 05:57 GÜNCELLEME 13.12.2017 05:57
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ankara’da önceki gece yaptığı görüşmenin ardından; Rusya ile Türk Silahlı Kuvvetleri’ne S-400 füze savunma sistemlerinin alınması konusunda yürütülen müzakerelerde kredi ve ödemelerle ilgili son detaylarda da anlaşma sağlandığı bildirildi.

RUSYA KREDİ AÇACAK

İki ülke yetkilileri arasında varılan anlaşmaya göre, TSK’nın acil ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla, Rusya’dan hazır alım yöntemiyle 4 adet S-400 sistemi tedarik edilecek. Projenin toplam maliyeti 2.5 milyar dolar düzeyinde gerçekleşecek. Gazete Habertürk'ten Murat Gürgen'in haberine göre Rusya satışı kredili olarak yapacak,Türkiye sistemlerin teslimatına bağlı olarak taksit taksit ödeyecek. Rusya ile S-400’ler için ortak üretim söz konusu olmayacak. Milli füze savunma sistemleri ise İtalya-Fransa ortaklığındaki EUROSAM ile birlikte gerçekleştirilecek. Rusya, Türkiye’nin ileride S-500 projesine katılabilmesi için de açık kapı bıraktı.

YORUMLAR 34
  • Muhendis 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Boyle yapiyorsa, ne kadar kurulu Bati sistemi varsa atin cope! Cunku teknoloji, tip, kimya ve malzeme biliminde Rusya'nin "super guc" oldugunu Kabul etmemiz lazim. Utanmasa Trump dahi itiraf edecek!
    Cevapla
  • kemal suseper 6 yıl önce Şikayet Et
    zor biraz alacaklarını sanmıyorum rusya verir ama bizimkiler sanırım son anda kıvıracaklar natoya ragmen alırlarsa helal olsun
    Cevapla
  • Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Devletin ödeyecek 2.5 milyar dolari yok mu. Arap prensi 450 milyon dolara isanin tablosunu aliyor. Arap prensinin 100 milyar dolardan fazla hazir parasi var. Biz neyiz.
    Cevapla
  • BAHADIR 6 yıl önce Şikayet Et
    Neden halen dolar üzerinden fiyatlandırılıyor acaba? İki ülke kendi para birimleri ile ticaret yapmayacak mıydı?
    Cevapla
  • yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    ahkam kesenler marifetiniz varsa yapın o parayı size verdin devlet. akşam halk tv ye baktım paramız olmadığı için Rusya’dan krediyle silah alıyoruz diye güzelleme yapıyordu İsmail dükel denen eleman. ya oğlum yatın yaptığın tv parasızlıktan yayındurdurdu da o günlerde fetöcüler natocular yetişti imdadımıza
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor