Dünyayı sarsan iddia! Onu deniyorlar

Japon Asahi gazetesinde bugün yayınlanan bir raporda, Kuzey Kore’nin uzun menzilli balistik füzelere şarbon yüklemeye yönelik testlere başladığı bilgisi yer aldı.

GİRİŞ 20.12.2017 15:48 GÜNCELLEME 20.12.2017 16:08
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Gazete, Güney Kore’nin istihbarat servisiyle bağlantılı ve kimliği gizli tutulan bir kaynağa dayanarak, Pyongyang tarafından yapılan testleri, füzeler atmosfere çıkıp tekrar indiği esnada, ortaya çıkan çok yüksek derecedeki sıcaklığa şarbonun dayanıp dayanamayacağından emin olmak için yaptıkları bilgisini verdi. 



 


DAHA ÖNCE GELİŞTİRİLDİĞİ SÖYLENMİŞTİ

Seul, daha önce Pyongyang’ın 2 bin 500 ila 5 bin ton kimyasal silaha sahip olduğunu, Pyongyang’daki Biyoteknoloji Enstitüsü’nde şarbon, çiçek hastalığı, kolera ve veba dahil çeşitli patojenlerin geliştirildiği iddia etmişti.

Asahi gazetesi söz konusu raporu, Beyaz Saray tarafından yayınlanan, ‘Kuzey Kore füzeyle fırlatılabilecek kimyasal ve biyolojik silahların peşinde’ ifadelerinin yer aldığı yeni ulusal güvenlik stratejisi belgesinin yayınlanmasından birkaç gün sonra yayınladı.

Gazete, haberde şu ifadelere yer verdi, ''Halkını aç bırakan Kuzey Kore rejimi, ülkemiz için tehlike oluşturabilecek nükleer, kimyasal ve biyolojik silahlara yüz milyonlarca dolar harcadı.''

Pyonyang, geçtiğimiz ay ABD'nin tüm alanlarını kapsayacak balistik füzeyi test ettikten sonra, nükleer gücünü kurma sürecinin tamamladığını açıklamıştı.

YORUMLAR 21
  • Hamidiye Süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd yi gözümüzde devleştirmenin mantığı yok.Allah cc.büyüktür.Ne yapsalar boş,goklerden gelen bir karar vardır.Yeterki bizim imanimiz ve birligimiz saglam olsun.İsterse tüm dünya gelsin.
    Cevapla
  • namo 6 yıl önce Şikayet Et
    Tutmayın küçük enişteyi.Amerikanın hakkından o geliyor
    Cevapla
  • Kamil 6 yıl önce Şikayet Et
    yav adamda nükleer var şarbonu ne yapsın attı mı tam atar aksi takdirde yokeder abd .
    Cevapla
  • saga 6 yıl önce Şikayet Et
    İki atom bombasını Kuzey Kore atmadı, ABD attı, sicili bozuk olan ABD'dir.
    Cevapla
  • Bir cümle 6 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli Kemal Sunal ın bir cümlesi yeter onlara ''Faşo Ağa '' Az kaldı Ağalık düzeni bitecek ABD 'nin ağalığı sona erecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi