Flaş gelişme! Ve ilk kare geldi, anlaştılar

Seul ve Pyongyang yönetimlerinden üst düzey temsilciler, iki yılın ardından tekrar diyalog masasına oturdu.

Flaş gelişme! Ve ilk kare geldi, anlaştılar
Flaş gelişme! Ve ilk kare geldi, anlaştılar
GİRİŞ 09.01.2018 10:06 GÜNCELLEME 09.01.2018 15:20
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Güney Kore ile Kuzey Kore, iki yıllık aranın ardından tekrar üst düzey görüşmelere başladı.

İki ülke arasındaki sınır bölgesinde bulunan askerden arındırılmış Panmunjom köyünde gerçekleşen toplantıda tarafları 5'er delege temsil etti. 

 

 

Güney Kore Birleşme Bakanı Cho Myoung-gyon, görüşme öncesi yaptığı açıklamada, "PyeongChang Kış Olimpiyatları'nın bir barış festivali haline getirilmesi ve iki Kore arasındaki bağların iyileştirilmesine yönelik ilk adım olması için toplantılarda çaba göstereceğiz." dedi. 

Toplantıya ilişkin iyimser sinyaller veren Cho, müzakerelerin bir sonuca bağlanması noktasında "aceleci olmayacaklarını ve toplantıları sürdürebileceklerini" vurguladı. 

Kuzey Kore Barışçıl Birleşme Komitesi Başkanı Ri Son-gwon ise "İki Kore'nin samimi ve sadık bir tutum takınarak görüşeceği umuduyla burada bulunuyorum." ifadesini kullandı.

Bu arada görüşmeler, Pyongyang yönetiminin balistik füze ve nükleer programı nedeniyle Kore Yarımadası'nda süren gergin atmosferde gerçekleşiyor. 

Seul ile Pyongyang yönetimlerinden üst düzey temsilcilerin katıldığı diyalog toplantılarında Güney Kore'de düzenlenecek 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları'na Kuzey Kore'nin katılımının yanı sıra, iki ülke arasındaki gergin ilişkilerin iyileştirilmesi ve Kore Yarımadası'nın nükleerden arındırılması konularının masaya yatırılması bekleniyor.

İki ülke arasında bugün başlayan görüşme, Aralık 2015'ten bu yana Güney Kore ile Kuzey Kore arasında gerçekleşen ilk yüksek düzeyli toplantı olma özelliğini taşıyor.

Aynı zamanda Kuzey Kore'nin olimpiyatlara resmi olarak yetkililer ve atletler göndereceği de belirtildi. Güney Kore, Kuzey Kore ile askeri konuşmalar yapmayı ve gelecek ay ailelerin bir araya getirilmesi konularını teklif etti.   

'ACİL HATTI' YENİDEN AÇILIYOR

Güney Kore haber ajansı Yonhap, Kuzey Kore ve Güney Kore'nin Kış Olimpiyatları'na olası katılımıyla ilgili görüşmeleri kolaylaştırmak için acil telefon hattını yeniden açmak için anlaşıldığını açıkladı. 

ASKERİ MÜZAKERE KARARI

Yarımadanın düşman kardeşleri Güney ve Kuzey Kore’nin yayımladıkları ortak açıklamada, iki taraf gerginliği azaltmak için askeri müzakere yapma kararı verdiklerini duyurdu.

 

YORUMLAR 20
  • heh şöyle 6 yıl önce Şikayet Et
    Kudursun Abd, kudursun İsrail. Yurtta barış Dünya'da barış.
    Cevapla
  • kantaroğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    tüh ya abd çok üzülecek büyük kafir
    Cevapla
  • bir vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerikaya inat birlesin sinirlari kaldirin almanyanin yaptigi gibi inanin dunyanin dengesini degistirirsiniz ayni milletsiniz ayni dili konusuyorsunuz kazanan siz olursunuz amerikayi defederseniz gecmisi birakin gun birlik olma gunu alcaklara karsi
    Cevapla
  • AYH 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlar ayni millet, niye nasil 2 ye bölüdügünü arastirisaniz arkasinda abd oldugunu görürsünüz.
    Cevapla
  • cırcır kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    iki kardeş halk tekrar anlaşmalı ve zalim abd israili devreye sokmamalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri