Kritik S-400 açıklaması! 'Artık Ankara ile...'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri ve teknik iş birliğinden sorumlu yardımcısı Vladimir Kojin, Moskova ile Ankara’nın S-400’le ilgili anlaşmanın genişletilmesi yönünde görüşmeler gerçekleştirdiğini, teknolojik anlamda iş birliği olasılığının konuşulduğunu söyledi.

GİRİŞ 07.02.2018 11:00 GÜNCELLEME 07.02.2018 11:18
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Vladimir Kojin ''Şimdilik bu silahın (S-400) sevkiyatı için görüşmeler gerçekleştiriyoruz, ancak Türk tarafı aktif bir şekilde anlaşmanın geliştirilmesi ve sistemlerin parçalarının Türkiye topraklarında üretimine geçilmesinden söz ediyor'' ifadelerini kullandı. 

'SÜREKLİ İŞ BİRLİĞİ YAPILACAK'

 

İlk etapta sistemlerin nakliyesi ve sistemleri kullanacak çok sayıda kişinin eğitilmesi gibi derin bir etkileşimin öngörüldüğünü belirten Kojin ''Sürekli bir iş birliği yapılması söz konusu. Yani ne bir yıllık ne iki yıllık. Uzun bir gelecek için… Artık sözle değil, yapılan işlerle güven sağlandı'' dedi.

'ANLAŞMAYI GENİŞLETMEKLE İLGİLENİYORUZ'

Karşılıklı güvenin temin edilmesinin Rusya ile Türkiye ilişkilerindeki zor zamanların tekrar yaşanmayacağına inanmalarını sağladığını vurgulayan Kojin ''Bu nedenle de elbette anlaşmayı genişletmekle ilgileniyoruz. Anlaşma iki taraf için de faydalı. Şimdilerde de projenin teknolojik alanda iş birliği gibi ikinci etabı için görüşmeler sürüyor'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 45
  • Vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah rusyadaki 40 milyon muslumanin sayisini artttisin sramuzda samimi seffaf hayirli uluslararasi iliskiler nasip etsin insallah her ulke icin faydali
    Cevapla
  • kimsesiz yaşar 6 yıl önce Şikayet Et
    pkk ve pyd'yi terör örgütü görmeyen, tanklarımızın vurulduğu silahları veren rusya bunu unutmamalı.
    Cevapla
  • adnan 6 yıl önce Şikayet Et
    abd teröristinden ülkemize hiç bir zaman hayır gelmedi gelmeyecek de ne kadar erken abd uyuzundan kurtulsak o kadar çabuk güçleniriz
    Cevapla
  • ŞEHZADE. 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu projenin daha gelişmişi Türkiye Rusya ortak patentli yapılacak.Türkiyenin en büyük eksiği böylece karşılanıyor.Uzun menzilli savunma sistemi.Bu sistemin daha gelişmiş ve birçok yan projelerle bağlantılı hayat bulması yazılımının Bize ait olması çok önemli.Hayati bir anlaşma Türkiyenin gücünü katlayacaktır.Rusya da Türkiye ile köprüleri kurmuş olacak bu sayede.Bölgede barış istikrar artacak.
    Cevapla
  • Sami samimî 6 yıl önce Şikayet Et
    Üniversiteleri bitirenler iş bilse olur bizde yaparız ama kalifiye eleman yeterince yok
    Cevapla
  • kimsesiz yaşar 6 yıl önce Şikayet Et
    peki iş bilmediklerini kanısına nasıl vardın? neden amerika da başarılı bilim adamları olup nobel ödülleri alıyorlar?
    Cevapla
  • Fukara 6 yıl önce Şikayet Et
    Benim ülkemde bu silahları yapamayan bilim adamları varsa.Dışardan silah almaktansa bu silahı yapan adam alalım .yani biz milli diyoruz ya milli adam yoksa o zaman milli silah olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı