Çin'in Şam Büyükelçisi: Suriye için zaman geldi!

ABD ve Rusya’nın ardından Çin de Suriye’de daha fazla rol oynamaya niyetli olduğunu açıkladı.

Çin'in Şam Büyükelçisi: Suriye için zaman geldi!
Çin'in Şam Büyükelçisi: Suriye için zaman geldi!
GİRİŞ 12.02.2018 12:05 GÜNCELLEME 12.02.2018 12:05
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Çin'in Şam Büyükelçisi Qi Qianjin, ülkesinin Suriye’deki krizin çözümü için daha büyük rol oynayacağını söyledi. Ülkesinin Şinhua haber ajansına konuşan Çinli diplomat, ''Suriye'nin gelişimi ve yeniden yapılandırılması için uğraşmaya odaklanmanın zamanı bence geldi. Bence Çin bu süreçte Suriye halkı ve hükümetine daha fazla yardım sağlayarak daha fazla rol oynayacak'' dedi.

Şam’daki Muvasat Üniversitesi Hastanesi’ni ziyaret eden büyükelçiye, yardım ettikleri hastanenin müdürü teşekkür etti.

 

 

Daha önce de Suriye Ulaşım Bakanı, ülkedeki ulaşım ağının tamir edilmesinin ardından, Çin’e kadar demiryoluyla ulaşım sağlanabileceğini ifade etmişti.

Çin’in Global Times gazetesine göre, Nisan ayından bu yana en az 30 Çinli iş insanı Suriye’ye giderek yatırım fırsatı aradı.

YORUMLAR 3
  • Dertli 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizde hala katil Esed diyelim
    Cevapla
  • osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede olan fransızlar almanlar ingilizler siz sizin devletinizi yada halkınızı uyarın bombalar artık sizde patlıycak bu patlamalarda amerikanın emri ile olacak siz ülkenizi uyarın ve ailenizi uzak tutun bu almanya fransa ingilterede patlıycak bombalardan hepsinin ardında amerika var ve amerika emri verdimi deaşlılar patlatacaklar bombaları fransa almanya ingiltere uyarın halkınızı ve devletinizide alman fransa ingiltere Türkiyede olan alman fransa ingiltere vatandaşları ülkenizi uyarın amerika deaşla bomba patlatacak fransa almanya ingilterede
    Cevapla
  • fareed 6 yıl önce Şikayet Et
    bir sen eksiktin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!