Rusya'ya şok! Ceza uzatıldı...

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), Rusya'ya uyguladığı uluslararası organizasyonlardan men cezasını uzatma kararı aldı.

Rusya'ya şok! Ceza uzatıldı...
Rusya'ya şok! Ceza uzatıldı...
GİRİŞ 02.12.2016 14:28 GÜNCELLEME 02.12.2016 14:28

IAAF'ın dopingle mücadele uzmanı Rune Andersen başkanlığında yapılan toplantıda, Rusya Atletizm Federasyonunun (ARAF) devam eden uluslararası organizasyonlardan men cezası görüşüldü.

Toplantıda alınan karar göre, haziran ayından bu yana ARAF'ın dopingle mücadelede birçok konuda gelişme gösterdiği ve bu durumun incelenmeye devam edeceği belirtildi.

Açıklamada, Rusya'da dopingle mücadele konusunda yaşanan son gelişmelere ilişkin Kanadalı hukuk profesörü Richard McLaren'in 9 Aralık'ta son raporunu sunacağı ve IAAF yetkililerinin ocak ayında Rusya'ya giderek inceleme yapacağı da bildirildi.

IAAF, şubat ayında yapacağı değerlendirme toplantısı ile Rusya'nın men cezasının sonlandırılmasına ilişkin yol haritasını belirleyecek. Bu gelişmelerin ardından Rus atletlerin, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da mart ayında düzenlenecek Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'na katılım durumu da riske girdi.

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) tarafından Alman televizyonlarında yer alan sistematik doping iddiasını soruşturmak için görevlendirilen bağımsız komisyonun, "Rusya'nın devlet desteğiyle dopingi desteklediği" sonucuna vardığı raporunun açıklanması sonrası IAAF, 2015'in kasım ayında ARAF'ın üyeliğini askıya almış ve Rus atletleri geçici olarak uluslararası müsabakalardan men etmişti.

Cezanın geçen haziran ayında uzatılmasının ardından Rus atletler 2016 Rio Olimpiyatları'nda yarışamamıştı. 

KAYNAK: AA