Dev ligleri sarsacak yeni turnuva projesi!

Real Madrid Başkanı Florentino Perez, FIFA Başkanı Infantino'ya futbolda büyük bir değişikliğe sahne olabilecek Avrupa Süper Ligi projesini sundu.

Dev ligleri sarsacak yeni turnuva projesi!
Dev ligleri sarsacak yeni turnuva projesi!
GİRİŞ 06.12.2019 18:39 GÜNCELLEME 06.12.2019 18:41
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Real Madrid Başkanı Florentino Perez, bir süredir futbol dünyasında konuşulmaya başlanan "Avrupa Süper Ligi" projesini FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun da yer aldığı bir toplantıda Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin temsilcileriyle görüştü ve kendi planlarını anlattı.

 

 

New York Times'ın aktardığı bilgilere göre Perez, Avrupa Süper Ligi'nde Avrupa'nın 5 büyük liginden 20 kulübün katılacağı turnuvada 10'arlı iki ayrı lig önerisi yaptı. Liglerde küme düşmenin de olacağı kaydedildi.

Real Madrid başkanının, bu kulüplerin kendi liglerinden ayrılarak sadece Avrupa Süper Ligi'de oynamasını önerdiği ve yeni sistemle gelirlerini 2 katına kadar yükselteceği de garanti ettiği belirtildi.

 

 

FIFA YALANLAMADI: "DÜŞÜNCELERİ DİNLERİZ"

FIFA yetkilileri bu görüşmeyi yalanlamazken, "FIFA'nın görevlerinden biri paydaşların düşüncelerini dinlemektir" açıklamasını yaptı.

CEFERİN: "DÜNYADAKİ FUTBOLU ÖLDÜRÜR"

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ise konuyla ilgili, "Bu çılgın planı okudum. Bir kulüp başkanından gelen bir şey. Bence dünyadaki futbolu öldürecek bir plan. Oyuncular, taraftarlar ve bu oyunla bağlantılı olan herkese zarar verir ancak sadece küçük bir grup insana faydası olur" görüşlerini paylaştı.

KAYNAK: SPORX
YORUMLAR 22
  • Adil 4 yıl önce Şikayet Et
    10 yıldır konuşuliyorda icraat yok.
    Cevapla
  • Ali Hakyemezptpgp 4 yıl önce Şikayet Et
    milletin parasını nasıl alacaksın hep onun hesabını önüne gelen turnuva düzenlensin ligimizdente Avrupa ligindente neden nefret etmeye başladık
    Cevapla
  • Tarih 4 yıl önce Şikayet Et
    futbolu oynayanda oynatanda seyredende gaflettedir...boş şeyler bunlar..vakit öldürmekten başka birşey değil ...sadece futbolcuların cebi doluyor milletde aval aval bakıyor !!!
    Cevapla
  • Ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sizin futbolunuz batsin
    Cevapla
  • Svs 4 yıl önce Şikayet Et
    Uefa da 2. Ve 3. Lig kursunlar aynı statüde. En azından bizim takımlar 3 te belki bi halt yerler Faso fiso takımlarla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle