Alex Ferguson Süper Lig'e karşı

Manchester United'ın efsane teknik adamı Sir Alex Ferguson, Real Madrid başkanı Florentino Perez'in gündeme getirdiği Avrupa Süper Ligi projesini İngiliz takımları için mantıksız bulduğunu söyledi.

Alex Ferguson Süper Lig'e karşı
Alex Ferguson Süper Lig'e karşı
GİRİŞ 14.12.2019 09:49 GÜNCELLEME 14.12.2019 13:11
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük teknik direktörlerinden biri olarak kabul edilen Sir Alex Ferguson, FIFA'nın Avrupa Süper Ligi projesiyle ilgili görüşlerini aktardı.

 

 

BBC'ye konuşan Ferguson her anlamda tartışma konusu olan Dünya Süper Ligi konusunda çekimser davrandığını ve İngiliz takımları için faydasız olacağını düşündüğünü söyledi.

Ferguson konuyla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine: "Bir İngiliz takımının neden Premier Lig'den çıkması gerektiğini anlayamıyorum. Bu proje elbette ki daha yüksek gelirler elde etmek için ama herhangi bir İngiliz takımının Premier Lig'den çıkmasına hiç gerek yok."

 

 

Sky, BT Sports ve Amazon tarafından aldığı destekle büyük gelirlere sahip olan Premier Lig'in böyle bir oluşuma ihtiyacı olmadığını söyleyen Ferguson ayrıca, "Şampiyonlar Ligi'nde oynamanın cazibesi oyuncular, antrenörler ve taraftarlar için çok büyük. Bu oluşum gerçekleşirse gelişme ihtimali olan küçük kulüpler yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir" sözlerini kullandı.

AVRUPA SÜPER LİGİ NEDİR?

Real Madrid başkanı Florentino Perez'in girişimleriyle Avrupa'nın 5 büyük liginden 20 kulübün katılacağı turnuvada 10'arlı iki ayrı lig önerisi yaptı. Liglerde küme düşmenin de olacağı kaydedildi.

Ligin oluşturulması için FIFA yetkilileri de bu görüşmeyi yalanlamazken, "FIFA'nın görevlerinden biri paydaşların düşüncelerini dinlemektir" açıklamasını yaptı.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ise konuyla ilgili, "Bu çılgın planı okudum. Bir kulüp başkanından gelen bir şey. Bence dünyadaki futbolu öldürecek bir plan. Oyuncular, taraftarlar ve bu oyunla bağlantılı olan herkese zarar verir ancak sadece küçük bir grup insana faydası olur" görüşlerini paylaşmıştı.

KAYNAK: SPORX
YORUMLAR 4
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Lig maclari Kupa maclari sampiyonlar ligi Milli maclar varken hangi arada oynanacak bu lig mantigim almiyor
    Cevapla
  • Dolapdereli Sabri 4 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçe'miz de bu süper ligde olmalı, Türkiye ligi bize küçük geliyor artık, bir kaç seneye Real madrid ve barcelona yı geçeriz.
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Sabri sen nekadar bos bir adamsin yau herseye FB yi katiyorsun etiniz ne budunuz ne
    Cevapla
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    Görüyormusunuz ? Bunlar doymaz ve seni hic düsünmez. 100 liranin 99 unu kazaniyorsa o 1 lirayi senden nasil alir onu düsünür. Su Yeni Süper Ligde paralari maglum 5-6 ülke paylasacak. Buna karsi mücadele etmenin tek yolu var. Kulübler vakifliktan cikarilacak ve Devlet tüm borclari ödeyecek. Karsiliginda ülke ekonomisini canlandiran anlasmalar yapilacak, devletin kurdugu yerli Spor giyim markasinin sponsorlugunu kabul edecekler. Devlet harcadigi parayi uluslararasi bir markayla geri kazanacak.
    Cevapla