Bundesliga ekiplerinden 4 milyar Euro'luk rekor gelir!

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) mücadele eden kulüpler, 2018-2019 sezonunda toplam 4,02 milyar avro gelir elde ederek rekor kırdı.

Bundesliga ekiplerinden 4 milyar Euro'luk rekor gelir!
Bundesliga ekiplerinden 4 milyar Euro'luk rekor gelir!
GİRİŞ 18.02.2020 20:34 GÜNCELLEME 18.02.2020 20:36
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Alman Kulüpler Birliğinin (DFL) açıkladığı mali raporda, ligde yer alan 18 kulübün, geride kalan 2018-2019 sezonunda bir önceki sezona göre gelirini yüzde 5,4 artırdığı belirtildi. 

 

 

Raporda, Bundesliga kulüplerinin geçen sezon toplamda 4,02 milyar avro gelir elde ederek üst üste 15. kez rekor kırdığı ifade edildi. 

Almanya İkinci Futbol Ligi (2. Bundesliga) kulüplerinin de 2018-219 sezonunda, bir önceki sezona göre gelirini yüzde 28,5 artırarak 782 milyon avro gelir elde ettiği aktarıldı.

 

 

DFL Başkanı Christian Seifert, Almanya'daki profesyonel futbolun son yıllarda başarılı bir sektör haline geldiğini belirterek, Bundesliga'nın ve 2. Bundesliga'nın ekonomik olarak istikrarı yakaladığını ifade etti.

YORUMLAR 6
  • Ysfshn 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizimkilerde zarar edip dilencilik yapıyorlar...Fesatlık hariç herşeyde geriyiz...Bigün birisi gelip benden borç istedi.Bende eleman arıyorum gel çalış para vereyim işin olsun dedim.Biraz durdu “ Yok sen bana borç ver “ dedi.Şimdi biz her konuda Allahım bu AB yi bu ABD yi yok et deyip aklımızla dua ediyoruz.Rabbimizde kulum çalış diyor vereyim diyor.Biz “Yok rabbim çalışma değilde SEN onları kahret deyip duruyoruz”Allah adildir hakeden herkesin hakkını verir.Helal olsun AB ye ABD ye...
    Cevapla
  • Kurdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Eyyy Almanya çatla kıskançlıktann
    Cevapla
  • Faruk 4 yıl önce Şikayet Et
    hafta sonunda stadlara giden insanlar aklesiyle eglenmeye gidiyorlar, bizimkiler gibi küfür etmeye degil. stadlar alis veris merkezi, restaurant ,ve eglence yerleri ile donatilmis, ulasim süper. bizim takimlarin bunlari yakalamasi icin cooook calismasi lazim...örnek almalari lazim..
    Cevapla
  • serhat 4 yıl önce Şikayet Et
    o da birsey mi bizim kulüpler hersene içerde yakinda iflas bayrağını çekerler...
    Cevapla
  • saçma 4 yıl önce Şikayet Et
    Gel de adamlara hayran olma. Futboldan bile kar ediyor adamlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle