Hollanda'da bir ilk: İHL açılıyor

Hollanda'da din hizmetlerinin daha sağlıklı yürütülmesi amacıyla ilk defa bir İmam- Hatip okulu açılacak.

Hollanda'da bir ilk: İHL açılıyor
Hollanda'da bir ilk: İHL açılıyor
GİRİŞ 04.04.2013 11:31 GÜNCELLEME 04.04.2013 14:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hollanda Diyanet Vakfı'nın yaklaşık bir yıldır üzerinde çalıştığı İmam Hatip Lisesi projesinde sona gelindi. Rotterdam'da açılacak İHL'ye yarısı kız, yarısı erkek olmak üzere 50 öğrenci alınacak, dersler Eylül'de başlayacak.

Hollanda'da din hizmetlerinin daha sağlıklı yürütülmesi amacıyla kurulması planlanan İmam Hatip Lisesi Eylül ayında faaliyete geçecek. Hollanda Diyanet Vakfı'nın(HVD) yaklaşık bir yıldır üzerinde çalıştığı İmam Hatip Lisesi projesinde sona gelindi. Lahey Din Hizmetleri Müşaviri ve HDV Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ünver, Rotterdam'da bulunan İbn Haldun Lisesi'yle anlaşmaya vardıklarını belirterek, İmam Hatip eğitimi programının Eylül ayında resmen başlayacağını söyledi. Prof. Ünver, ilk etapta İHL programına 25 kız, 25 erkek öğrencinin kabul edileceğini bildirdi.

Ülkede üniversite hazırlık liseleri olan VWO'ya gitmeye hak kazanan herkesin bu eğitimi almak için başvurabileceğini kaydeden Ünver, şöyle konuştu: 'Vardığımız anlaşma gereği VWO'ya gitme hakkı kazanan 12 yaşındaki öğrencilerden isteyenler İmam Hatip Lisesi programını takip edebilirler.

TERCÜME KOMİSYONU KURULDU

Normal lise müfredatının yanısıra bu öğrencilere her gün ek 2 saat İHL dersleri verilecek. Türkiye'deki İmam Hatip Lisesi programları ve ders kitaplarının takip edilmesini uygun görmekteyiz. Başlangıçta Türkçe vereceğimiz derslerin ileriki yıllarda Hollandaca olarak verilmesini hedeflemekteyiz. Bu kitapların Hollandacaya çevrilmesi için sekiz kişilik HDV tercüme ve telif komisyonu kurduk.'

TÜRKİYE'DE DENKLİK KABUL

Mustafa Ünver, eğitimlerini tamamlayan öğrencilerin VWO diplomasının yanı sıra imam hatip lisesi diploması da alacağını belirterek, her iki diplomanın da Türkiye'de denkliğinin kabul edileceğini bildirdi.

İHL programından mezun olacakların durumuna ilişkin Ünver, bu kimselerin Türkiye'deki ilahiyat fakültelerine sınavsız girebileceğini ya da İbn Haldun Lisesi'nin statüsü sayesinde Hollanda'da doğrudan herhangi bir üniversite'ye gitme hakkına sahip olacaklarını bildirdi. Ünver, projede öngörülen İHL eğitimini alanların 'Sağlıklı İslam anlayışını anlatmada önemli bir misyon üstlenebileceğini' dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • SEÇKİN ESER 10 yıl önce Şikayet Et
    ayıbını örtmeyemi çalışıyor!!!. (mutluluk verici bir haber ama ) türk çoçuklarını alıppp hayasız koruyucu ailelere vermekten vazgeçsin önceeeeee
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"
"Para kulelerinde oklar Ekrem İmamoğlu'nu gösteriyor!"