İngiltere'de İslam'a sansür

Avrupa ve İngiltere'de İslam düşmanlığı her geçen gün artıyor. Aşırı İslam düşmanlarının önerileri Nazi dönemi uygulamalarını hatırlatıyor.

İngiltere'de İslam'a sansür
İngiltere'de İslam'a sansür
GİRİŞ 28.05.2013 12:41 GÜNCELLEME 28.05.2013 12:41

Londra'nın göbeğinde geçen hafta bir askerin öldürülmesinin ardından İslamofobi'nin yükselişe geçtiği İngiltere'de Müslüman avı devam ediyor. Ancak bu kez kendisine Müslümanım diyen herkes fişlenme durumuyla karşı karşıya.

İFŞA EDİLİYORLAR

İngiliz yayın kuruluşu BBC önceki gün İngiliz vatandaşı ünlü Müslüman aktivist Anjem Choudary'yi yayına çıkartarak röportaj yapınca kıyamet koptu ve tartışma farklı bir boyut kazandı. Müslüman din adamları ve aktivistlerin resimleri sosyal medya üzerinden yayınlanarak suçlu gibi gösterilmeye başlandı.

'OKSİJENİ KESMEK İÇİN'

Bunun yanında İngiliz kamuoyu medyadan ve Google'dan İslam sansürü istemeye başladı. Bizzat İçişleri Bakanı Theresa May BBC'yi kınadığını açıklarken basın sansürü konusunda eski İngiliz Başbakan Margaret Thatcher döneminin sansür politikası örnek gösterildi. Thatcher, IRA eylemlerinin yoğun olduğu 80'li yıllarda medyada örgütle ilgili yayın yasağını savunarak 'teröristlerin oksijeni' olan halk desteğini kesmeyi amaçlıyordu.

İngiliz askerin öldürüldüğü yerde toplanan aşırı milliyetçi gençler Müslümanlar aleyhine slogan attı
İngiliz basını, Woolwich zanlılarından Adebolajo'nun Kenya'da El Kaide suçlamasıyla yargılanırken çekilen fotoğrafını yayımladı.

4 kişi daha gözaltına alındı

Londra'daki saldırının zanlılarından Michael Adebolajo'nın 2010'da Kenya'da El Kaide'yle bağlantılı olma suçlamasıyla tutuklandığı ve İngiliz pasaportu sahibi olduğu için Londra'ya sınırdışı edildiği ortaya çıkınca gözler İngiliz istihbaratına çevrildi.

Ayrıca önceki günden bu yana başta Londra olmak üzere çeşitli bölgelerde yapılan operasyonlarda 4 kişi daha terör şüphelisi olarak gözaltına alındı. İngiliz basını vakit kaybetmeden, büyük bir 'terör hücresinin' varlığından söz etmeye başladı.

Üniversiteyi izleyelim

Londra'daki saldırıyı düzenleyen iki kişinin İngiliz üniversitelerinde 'radikalleştiklerine' dair önyargı üniversiteler üzerinde de bir baskı unsuru oldu. Zanlıların Greenwich Üniversitesi'ndeki İslami grup tarafından eğitildiği iddia edildi.

MI5'in hatası mı?

Independent gazetesi, Londra saldırısının zanlısının Somali'deki eş-Şebab örgütüne katılması şüphesiyle Kenya'da tutuklandığında, MI5 tarafından muhbir yapılmak istendiğini yazdı. Daily Telegraph ise, MI5 hata yaptıysa bunu bilmemiz gerekli ifadelerini kullandı.

'Tatilin sırası mı'

İngiltere Başbakan David Cameron'ın ailesiyle Ibiza Adası'nda tatile gitmesini konuşuyor. Muhalefetteki İşçi Partisi, 'Ülke karışırken o İbiza'ya gitti' açıklaması yaptı. Independent gazetesi de, 'Cameron tatile gitmekte haklı mı?' sorulu bir anket başlattı.

Google'a ağır baskı

İnternet araa motoru Google'a 'radikal İslamcıları' sistemden tamamen çıkartılması gerektiği yönünde baskı uygulanıyor. Müslüman alim ve aktivistlerin görüntüleri ise Youtube'dan yayınlanarak çirkince 'terörist' damgası vuruluyor.

Inca News

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi