Fransız düşünürden peçe çıkışı !

Fransız düşünür Marc Edouard Nabe katıldığı bir televizyon programında peçeyi savundu. Nabe karşısındaki diğer Fransız katılımcılara ‘Siz o kadınların nasıl düşündüğünü anlamıyorsunuz… Onların kadınları sizin kadınlarınızdan daha onurlu' dedi.

Fransız düşünürden peçe çıkışı !
Fransız düşünürden peçe çıkışı !
GİRİŞ 10.06.2013 12:06 GÜNCELLEME 10.06.2013 12:06

Fransız düşünür Marc Edouard Nabe, ülkede peçe yasağının gelmesinin ardından katıldığı bir televizyon programında peçeyi savundu.

Fransız düşünür sözlerine şöyle başladı: ‘Siyaset çerçevesinden çıkabilmek için öncelikle neden daima İslam'ın önem konusu olduğunu bilmemiz gerekir. İslam, kendiliğinden yıkımın son aşamasını yaşayan Batı'nın gerçeğini ortaya koyan bir ayna mesabetindedir.

Batılıların, uygarlıklarının geleceği hakkında duydukları korku, ‘terör'den korkuya dönüştü. Kendilerinde (Batılılarda) ‘din', hatta dinde aşırılık nedeniyle imajı karalanan ‘Allah'a iman' mefhumlarının yokluğu söz konusu. Öyleyse ben ‘peçe' meselesinin işin nihayetinde Batılıların gizlemeye çalışıp maske arkasına koyduğu şeye delalet ettiğini görüyorum.

Doğrusu onlar da (Batılılar) maskelerin ardına gizleniyor. Akıllarının üzerini örtüyor. İslam, Batılı insan açısından, uğradığı tüm hasarların karikatür resmi konumunda idi. '

Fransız düşünür ‘senin dediklerinden hiçbir şey anlamadım' diyen katılımcıya ise ‘tabi ki anlamazsın çünkü sen Le Figaro'da çalışıyorsun' cevabı verdi. Ardından diğer katılımcı şöyle dedi: ‘tabi, tabi… Sizin topluma bakış açınızı bilmememle birlikte anlaşılması mümkün bir tek şey var. O da bizlerin Fransa gibi bir toplumda yaşıyor olmamız ve çok eşlilikle peçeye izin veren bir ülkede yaşamak istemeyişimizdir.'

Fransız düşünürse çok eşlilik ve peçenin ülkede nadir görüldüğünü, yaygın olmadığını vurgulayarak önemli olmayan bu konuyu ele alıp durmaktan vazgeçmelerini istedi.

Tartışmanın ilerleyen dakikalarında kadın haklarını savunma adına peçeye karşı çıkanlara da inanmadığını belirten Nabe, o kadın hakları savunucularının başörtülü kadınlardan peçesiz olsalar dahi nefret ettiklerini söyleyerek ‘ikiyüzlülüklerinden bıktık' dedi. 

Ardından neden ‘peçe'nin kadın haklarını savunma adına kullanıldığını sorarak şöyle ekledi: ‘Siz o başörtülü kadınların nasıl düşündüklerini dahi bilmiyorsunuz. O zaman bu konuda kanunlar çıkarmayı bırakın.'

Fransız düşünür peçenin kadını toplumdan dışlayıcı bir unsur olduğunu iddia eden başka bir katılımcıya ise bunun doğru olmadığını, Kur'an'da böyle bir ayet bulunmadığını ifade etti.

O kadınlar sizin kadınlarınızdan daha onurlu

Diğer katılımcı konunun Kur'an'la ilgisi olmadığını söyleyince ise aksine olduğunu belirterek şöyle ekledi: Saçmalıklarınızı bırakın. O kadınlar sizin kadınlarınızdan daha onurlu. Yeter artık. Söyledikleriniz doğru değil. Kadın başörtüyü takıyor çünkü Rabbiyle bağlantısı kendisini buna itiyor. Yoksa buraya giren ‘başkaları' için takmıyor.'

Fransız düşünür son olarak ise katılımcılara görüşlerini ortaya koymadan önce İslam dini hakkındaki bilgilerini düzeltmelerini tavsiye etti.

Inca News

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı