Müslüman kadın mahkemede peçesini açmadı

İngiltere'de peçeli bir kadının mahkemede ifadesi sırasında kimliğinin onaylanması ve tanıklığının kabulü için yüzünü açmak istememesi tartışmalara neden oldu.

Müslüman kadın mahkemede peçesini açmadı
Müslüman kadın mahkemede peçesini açmadı
GİRİŞ 16.09.2013 14:57 GÜNCELLEME 16.09.2013 14:57

İngiliz mahkemesinin, peçe takan bir kadının ifade vermeden önce ve ifadesi sırasında yüzünü açıp açmaması gerektiği konusunda bugün kararını açıklaması bekleniyor.

Bir görgü tanığını tehdit etmekle suçlanan ve suçsuz olduğunu savunan 21 yaşındaki Müslüman kadın, geçen hafta ifade vermeden önce ayrı bir odada kadın polis memuruna yüzünü göstermiş ve kimliği onaylanmıştı.

Davaya bakan yargıç Peter Murphy, kadının kimliğinin onaylanması ve tanıklığının kabulü için duruşma sırasında yüzünü açması gerektiğini savunmuştu. Ancak kadının avukatı Susan Meek, bunun insan haklarına ve İngiltere'de inançlarla ilgili kıyafetlere gösterilen anlayışa aykırı olduğunu söylemişti.

Konu ülkedeki insan hakları uzmanlarını da ikiye böldü. Bazı uzmanlar kadının yüzü peçeli olarak ifade vermesinin yargıç tarafından kabul edilebilir olması gerektiğini belirtirken, kimi uzmanlar ise jürinin kişinin yüzünü görmesi için duruşma sırasında peçenin çıkartılması gerektiğini savunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!