Rusya'nın ilk yüzen kilisesi

Rusya'nın ilk yüzen kilisesini Rus Ortodoks Kilisesi Başkanı Kirill kutsadı.

Rusya'nın ilk yüzen kilisesi
Rusya'nın ilk yüzen kilisesi
GİRİŞ 20.09.2013 17:28 GÜNCELLEME 20.09.2013 17:28

Kuzey Ural bölgesinde Irtış ve Oba nehirlerinin birleştiği kavşakta kurulan kiliseye Kirill yatla gelerek ziyaret etti. Ortodoks Kilisesi Patriğine eşlik eden diğer kilise görevlileri kutsama töreninde ilahiler okudu.

Kilise, Rusya Liman ve Gemi Sahipleri Derneği'nin girişimleri ve Ortodoks Kilisesi Hantı-Mansiyski ve Surgutski bölge papazı Pavel'in katkılarıyla hizmete girdi.

Basına bilgi veren dernek yetkilileri, “Sibirya'nın iki dev nehri Oba ve Irtış'ın birleştiği kavşak alanı bizler için özel anlam taşımakta. Burada ise özel anlamı simgeleyen bir eşya yok. Biz de buraya yüzen kilisenin koyulmasına karar verdik. Bu fikrimiz büyük coşkuyla karşılandı.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Rus tarihçileri, iki nehrin birleşmesinin büyük güç anlamına geldiğine işaret ediyor. Bölgeye bu doğa manzarasını izlemek için özel turlar da düzenleniyor.

Rusya'nın ilk yüzen kilisesinin yüksekliği 8 metre, toplam ağırlığı ise 10 ton. Küçük olduğu için kilisenin içerisinde ibadet yapılması öngörülmüyor. Gemi ve diğer araçlarla kilisenin yanından geçen yolcu, balıkçı, turist ve işçiler Ortodoks kutsal mekana yaklaşarak kısa ibadet edebiliyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…