Ukrayna'da bir günlük yas ilan edildi

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ayrılıkçılar tarafından düşürülen uçakta 49 askerin ölmesi nedeniyle bir günlük yas ilan etti.

Ukrayna'da bir günlük yas ilan edildi
Ukrayna'da bir günlük yas ilan edildi
GİRİŞ 14.06.2014 18:31 GÜNCELLEME 14.06.2014 18:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Poroşenko, 49 askerin ölmesi nedeniyle taziye mesajı yayımladı. Poroşenko mesajında, "Pazar günü ölen askerlerimiz için bir günlük yas ilan ettim. Bu büyük kayıp yalnızca aileler için değil, ülke için de büyük bir kayıptır. Ukrayna yasta ama biz barış için verdiğimiz mücadeleyi kararlılıkla devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.

Poroşenko, bu tür bir terör eylemine karışan herkesin kesinlikle cezalandırılacağını vurgulayarak, "Ukrayna'ya barış lazım. Ancak teröristler bunun yanıtını alacaklar" değerlendirmesini yaptı.

Devlet Başkanı Poroşenko, Savunma Bakanlığı ve Ulusal Güvenliği toplantıya çağırdı. Ayrıca Bakanlar Kurulunda ölenlerin ailelerine yapılacak yardımla ilgili toplanmaları talimatı verdi.

Öte yandan Devlet Başkanlığı binası yakınında bir bomba bulunduğu iddia edildi. Bombanın el yapımı olduğu ve incelemelerin devam ettiği bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Ibrahim Tümüklü 9 yıl önce Şikayet Et
    birilierini tehdit etme!. yoksa gün gelir birileride seni tehdit eder, ayriyetden bir an evvel tüm askerlerini ukraynadan çekmelisin ve silahlarınızıda bırakmalısınız, bu da bizim tehdidimiz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız