Avrupa Adalet Divanı'ndan Almanya'ya ret

Avrupa Adalet Divanı, Almanya'nın bu ülkede bulunan ailelerinin yanına gitmek isteyen Türk vatandaşlarına dil şartı koymasına karşı çıktı.

Avrupa Adalet Divanı'ndan Almanya'ya ret
Avrupa Adalet Divanı'ndan Almanya'ya ret
GİRİŞ 10.07.2014 19:46 GÜNCELLEME 10.07.2014 19:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Almanca sınavını geçme zorunluluğu, eşlerin ve diğer aile bireylerinin bir araya gelmesini zorlaştırıyordu.

Almanya'da yaklaşık 3 milyon Türk yaşıyor. Bu nüfusun yalnızca yarısı Alman vatandaşı. Karar, Avrupa Birliği'ne üye tüm ülkeleri bağlıyor ve benzer konularda içtihat oluşturabileceği belirtiliyor.

Almanya'nın iktidar partisi Hristiyan Demokratlar, kararın yalnızca Türklere uygulanacağını ve dil testinin diğer göçmenlerin aile bireyleri için hala geçerli olacağını söyledi.

Aile hayatının korunması

Davaya konu olay, Türk vatandaşı Naime Doğan'ın Almanya'da yaşayan Türk eşinin yanına gitmek istemesiyle başladı.

1998 yılından beri Almanya'da yaşayan eşinin yanına gitmek isteyen Doğan'a Almanya Konsolosluğu 2012 yılında vize vermeyi reddetti.

Sebep olarak da Doğan'ın Almanca testini geçememesini gösterdi.
Davada, aile hayatının korunmasının, ileri sürülen nedenden daha önce geldiği savunuldu.

Mahkeme, başvurucu Doğan'ı haklı buldu.

Sosyal Demokrat Parti'den Aydan Özoğuz, verilen kararı memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Özoğuz, dil testini geçemeyenlerin Almanya'ya entegre olamayacağı öngörüsünün doğru olmadığını belirtti ve Almanya'da göçmenlere yönelik çok iyi kurslar olduğunu, böylece entegrasyonun sağlanabileceğini ifade etti. BBC

YORUMLAR 2
  • anton kanton 9 yıl önce Şikayet Et
    gülesim gelio VALLA şu çevirmenli yorumcuları dinledikçe. yurtdışıdan getirttiğimiz futbolculara iki cümle kuracak adar Türkçe konuşma yeteneği kazandıramadık gitti valla veya onları dilimizi öğrenmeye niçin teşvik edemedik. yazık. gidin avrupada ne kadar yabancı futbolcu varsa bir göz atın bulundukları ülkelerin dillerini ağır aksak da olsa çevirmensiz konuşabiliyorlar.
    Cevapla
  • hasan şenol 9 yıl önce Şikayet Et
    ONUR SAVAŞI. Biz eskiden böyle değildik özellikle osmanlı böyle değildi.Ne kadar mala mülke dünya malına değer verirsen o derece alçalırsın o kadar onurun gururun kırılır.Bunlar bütün pis işlerini bizim türk göçmenlerimize yaptırmadılarmı şimdi ne oldu ne olacak işsizleri arttı ve o kadarda artık insan gücüne ihtiyacı kalmadı ama biz hala daha almanyadan gelenlere yalakalık yapıp anında vatandaşlığa alıyoruz başımız dik olmalı kısasa kısas uygulamalıyız....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TSK'dan terör örgütüne büyük darbe: 19 terörist etkisiz hale getirildi!
Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor: Numan Kurtulmuş Birinci Meclis'te konuştu