Kafa kesen IŞİD militanı İngiliz rapçi çıktı

ABD'li gazeteci James Foley’i, IŞİD adına kafasını keserek öldüren kişinin bir İngiliz rapçı olduğu öne sürüldü.

GİRİŞ 24.08.2014 19:20 GÜNCELLEME 24.08.2014 20:01

İngiltere’nin ABD Büyükelçisi Peter Westmacott CNN’e yaptığı açıklamada militanın kimliğini tespit etmeye çok yakın olduklarını ve bunu ABD’ye bildirdiklerini açıkladı.

'CELLAT JOHN' BU RAPÇİ Mİ?

The Sun gazetesine konuşan bir uzman, Foley’nin başının kesildiği videodaki “John” adlı IŞİD militanıyla, Bary’nin seslerinin aynı olduğunu öne sürdü.

“Beatle John bu mu?” başlıklı özel habere göre John olabileceği düşünülen diğer iki IŞİD militanı da, Bary’nin lideri olduğu “The Beatles” adlı çeteden Abu Hussein Al-Britani ve Abu Abdullah Al-Britani… Üçü de İngiliz vatandaşı olan IŞİD militanlarının Rakka’da olduğu tahmin ediliyor.

Youtube’da Overdose, Flying High ve Dreamer adlı müzik videoları da bulunan Bary, müzik piyasasında L Jinny takma adıyla biliniyor. 2012 yılında İngiliz devletine ait BBC Radio 1’da şarkılarından biri çalınmış, Youtube’daki videoları ise pek çok kez izlendi.

İNGİLTERE AÇIKLADI: SONA YAKLAŞTIK

İngiltere'nin ABD Büyükelçisi Peter Westmacott, IŞİD militanı tarafından kafası kesilerek öldürülen Amerikalı gazeteci James Foley'in katilinin belirlenmesinde sonuca yakın olduklarını söyledi.

ABD merkezli CNN televizyonuna değerlendirmelerde bulunan Westmacott, Amerikalı gazetecinin öldürülme anının yer aldığı görüntüde İngiliz aksanına sahip olduğu duyulan IŞİD militanının kimliğinin tespiti çalışmalarına ilişkin, "Bu kişinin kim olduğunu tanımlamaya çok yakınız" dedi.

Westmacott, görüntülerde yer alan kişinin sesine ilişkin oldukça gelişmiş tanımlama teknolojileriyle çalışıldığını vurgulayarak, "Bu kişinin tam olarak kim olduğunu söyleme durumunda değiliz fakat sanıyorum, çok yaklaştık. Bu, sadece vahşi bir katille ilgili değil. Bu durum vatandaşlarımıza bir tehdit" şeklinde konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'