İki üniversitede burka yasaklandı

Norveç'in başkenti Oslo'da iki yüksek okul burka'yı yasakladı.

İki üniversitede burka yasaklandı
İki üniversitede burka yasaklandı
GİRİŞ 16.11.2014 09:50 GÜNCELLEME 17.11.2014 10:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

 Norveç'in resmi televizyon ve radyo kanalı NRK'nin haberine göre Oslo ve Akerhus üniversiteleri, bağımsız karar verme haklarını kullanarak, 15 Aralık tarihinden itibaren burka'yı yasakladıklarını bildirdiler.

Oslo eyalet meclisi Milletvekili Mertefe Bartınlıoğlu, burkanın kamusal alanlarda yasaklanması konusunda aşırı sağ İleri Adım Partisi eski başkanı Carl Hagen tarafından Oslo eyalet meclisine bir tasarı sunulduğunu ancak tasarının kabul görmediğini belirterek "Bu konuda karar ulusal meclisten çıkmalıdır.

Yani bir karar alınacaksa tüm siyasi partilerin ortak kararı veya çoğunluğun kararı olmalıdır. Durum ulusal meclisten böyle bir kararın çıkabileceğini gösteriyor" dedi. 

ÖĞRENCİNİN YÜZÜ AÇIK OLMALI

Akerhus üniversitesi rektörü Kari Toverud, eğitimde öğrencilerin yüzlerini kapatmasını doğru bulmadıklarını belirterek, kararın 15 aralıktan itibaren uygulanacağını söyledi. Sağ Partili Eğitim Bakanı Torbjörn Röe İsaksen, kararı olumlu karşıladığını belirterek “bir öğrenci sınıftaki diğer öğrencilerle birlikte ders yapacaksa yüzünü göstermesi doğaldır. Öğretmenlerin de kime eğitim sunduklarını bilmeleri gerekir. Bu nedenle kararı çok yerinde buluyorum dedi. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Hakkı 9 yıl önce Şikayet Et
    Burka bizde de yasak. Mesela bir polis başı kapalı mesleğini yapabilir. Ama Burka giymiş biri polislik mesleğini yapamaz. Neden ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü