Kuzey Irak'a yardım sürecek

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani ile İtalya Başbakanı Matteo Renzi arasında Roma'da gerçekleşen görüşmenin detayları yayımlandı.

Kuzey Irak'a yardım sürecek
Kuzey Irak'a yardım sürecek
GİRİŞ 03.03.2015 10:51 GÜNCELLEME 03.03.2015 10:51

IKBY hükümetinin resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre Renzi, görüşmede Kürt heyetinin İtalya'da bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İtalya'nın, Kürdistan bölgesine yönelik askeri ve insani yardımları devam edecektir. Bu konuda emin olmanızı istiyorum. Terörizmin ortadan kaldırılması için her türlü desteğimizi sürdüreceğiz. Peşmergelerin, teröristlere karşı verdiği mücadeleyi kendim ve halkım adına saygıyla karşılıyorum. Peşmerge bütün dünyaya direniş ve kahramanlık mesajı vermiştir" ifadelerini kullandı.

IŞİD'e yeni katılımların önlenmesi ve örgütün kaynaklarının kurutulması için ortak çalışmalar yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Renzi, şöyle konuştu:

"İtalya bu noktada her zamankinden daha fazla Kürdistan bölgesinin yanında duracaktır. Çünkü Kürdistan bölgesini stratejik bir yer olarak görüyoruz. Erbil'deki temsilciliğimizi konsolosluk seviyesine çıkarma kararı aldık. Atacağımız bu adımla bölgedeki durumun her zamankinden daha iyi olduğu mesajını vermek istiyoruz. Bizim için Kürdistan'daki istikrarın devam etmesi çok önemlidir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor