İslamofobi ile mücadelede ilginç kampanya

Fransa'da faaliyet gösteren sivil toplum örgütü "Ahmadiyya" ülkedeki İslamofobi'nin önüne geçebilmek için ilginç bir kampanya başlattı.

İslamofobi ile mücadelede ilginç kampanya
İslamofobi ile mücadelede ilginç kampanya
GİRİŞ 30.03.2015 18:25 GÜNCELLEME 30.03.2015 18:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ahmadiyya'nın internet sitesinden yapılan açıklamada Müslüman ailelere, farklı dinlerden insanları evlerine akşam yemeğine davet etmeleri çağrısı yapıldı.

Ülkede giderek artan Müslüman karşıtlığına atıfta bulunulan açıklamada, ön yargı ve bilgisizliğin İslamofobi konusunda önemli rol oynadığına dikkat çekildi.

Kampanyanın 26 Nisan tarihine kadar ve ilk etapta Paris bölgesi için geçerli olacağı ifade edilen açıklamada, Kanada'da daha önce yapılan bu uygulamanın oldukça başarı sağladığına işaret edildi.

Fransa'daki son kamuoyu araştırmaları, Müslümanlara yönelik saldırıların geçen yıla oranla en az iki misli arttığını ortaya koyuyor. Fransa'da özellikle Müslümanlara ait ibadet yerleri ile mezarlara son dönemde düzenlenen fiziksel saldırılar artış gösteriyor.

Fransa'da çoğu Kuzey Afrikalı yaklaşık 5 milyon Müslümanın yaşadığı tahmin ediliyor. Fransa, Avrupa'da Müslümanların en fazla yaşadığı ülkelerin başında geliyor.

YORUMLAR 1
  • kilida yildirim 9 yıl önce Şikayet Et
    İSİD dunyanin gozu onunde, kafa kesip, katliam yaptikca, kadinlari kole gibi sattikca bu İslamifobi artar. Yarim hoca dinden , yarim doktor candan eder. İSİD her ikisinden eder. İslam İSİD tarafindan cok kotu, vahsi, yobaz, gerici , katil olarak reklam edilmistir, cok yazik olmustur. Bu imaj kolay kolay yikilmaz artik. Biz bile sakalli carsafli insanlari gorduk mu korkuyoruz, can guvenligi endisesi tasiyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler