İngiltere Kraliçesi'nden Nazi selamı

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in 1933 yılında "Nazi selamı" verirken çekilen görüntüleri ortaya çıktı.

GİRİŞ 18.07.2015 09:32 GÜNCELLEME 18.07.2015 12:18
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İngiliz Sun gazetesinin manşetten verdiği haberde, o dönemde 7 yaşında olan İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, kız kardeşi Margaret, annesi ve amcası görülüyor. 

İkinci Dünya Savaşı'nın başlamasından 6 yıl önce çekilen, 17 saniyelik siyah-beyaz görüntüde kraliyet ailesinin üyeleri, ülkenin kuzeyinde bulunan Balmoral'daki konutlarının bahçesinde yürüyor. İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in annesi, sağ kolunu "Nazi selamı" vermek için kaldırıyor, Kraliçe de annesini taklit ediyor. Ayrıca, Kraliçe'nin amcası Edward da kolunu kaldırırken görülüyor. 

Hitler'in Almanya'da yükselişte olduğu 1933 yılında çekildiği tahmin edilen görüntüyle ilgili, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in resmi konutu Buckingham Sarayı açıklama yaptı. Açıklamada, 80 yıl önce çekilen görüntülerin istismar edildiği ve yayınlanmasının hayal kırıklığı yarattığı bildirildi. İngiliz basını, Buckigham Sarayının görüntülerin nasıl elde edildiğini araştırdığını aktarıyor.

Sun gazetesi yetkilileri ise görüntüyü yayınlama kararıyla ilgili, "Bu görseller 82 yıl gizli kalmıştır. Bu görüntüleri bugün yayınlıyoruz ancak bunun Kraliçe'ye ve vefat eden annesi ile kız kardeşine kötü bir yansıması olacağını düşünmüyoruz. Bu görüntü, 8. Edward'ın çarpık önyargılarını ortaya koymaktadır" açıklamasında bulundu.

Amerikalı dul bir kadınla evlendiği için 326 gün durduğu İngiltere kraliyet tahtından feragat eden İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in amcası Kral 8. Edward, Nazi sempatizanı olmakla eleştirilmiş ve 1937 yılında Münih'te Hitler ile görüldüğü fotoğrafı yayımlanmıştı. 

Babası Kral 6. George'dan devraldığı İngiltere kraliyet tahtında 63 yıldır bulunan 89 yaşındaki Kraliçe 2. Elizabeth'in eylülde Kraliçe Victoria'nın rekorunu kırarak, İngiltere'nin en uzun süre tahtta bulunan monarkı olması bekleniyor.

YORUMLAR 6
  • Huseyin. 8 yıl önce Şikayet Et
    ingiliz kraliyet ailesi gercekte alman kökenlidir. 1. dünya savasinda birbiriyle savasan imparatorluklar birbirinin kuzenleridir. hatta rusyada komünist devrimi olurken rus çarı kuzeninin yönetimindeki alman imparatorluğuna kacmayi dusunmus ancak savas halinde olduklari icin kacmamistir. ingiliz hanedani 1920 li yillarda ingiliz halki üzerinde popüleritesini arttirmak icin hanedaninin alman ismini V. George döneminde ingiliz ismi ile degistirmistir.
    Cevapla
  • Halit Harun 8 yıl önce Şikayet Et
    keşke kaynak da belirtseydiniz.
    Cevapla
  • Diger bir rivayette 8 yıl önce Şikayet Et
    Atalari firavundur,misirdan avrupaya gocmuslerdir...
    Cevapla
  • ibrahim yaman 8 yıl önce Şikayet Et
    Ingiltere demek Masonluk demektir, illuminati demektir. Hitler 2. Dünya savasina baslamadan evvvel partisinin genel kurulunda Mason biladerlerle anlastigini ve bu savasi baslatmasina dair teveccüh aldigini video arsivlerinde gösteriyor.
    Cevapla
  • Ali Toy 8 yıl önce Şikayet Et
    Hayret bişey yawww bu kraliçemidir nedir kaç yaşında be ölmeyecek mi? 1933 te bile 8-10 yaşlarında.Yıl 2015 halen bu kadın yaşıyor.Ölmüyor bunlar.Ayrıca zaten ingiliz kraliyet ailesi Alman dır yani German ırkındandır.Şu dunyayı ıngılızler değil almanlar yönetır.
    Cevapla
  • alperen 8 yıl önce Şikayet Et
    kafayi yemissin sen bilader.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak