Almanya'da PKK'lılara polis müdahalesi

Almanya'da polis taşkınlık yapan PKK yandaşı gruba müdahale ederek çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Almanya'da PKK'lılara polis müdahalesi
Almanya'da PKK'lılara polis müdahalesi
GİRİŞ 10.04.2016 23:20 GÜNCELLEME 11.04.2016 01:05

Almanya Yeni Türk Komitesi'nin (AYTK) teröre karşı düzenlediği mitinge katılanlar saat 16.00'dan itibaren Ebert Meydanında toplanmaya başladılar. Aynı saatlerde PKK yandaşları ise Köln Katedrali yanındaki Breslauer Meydanı'nda toplandı. AYTK'nın mitingine katılan grup ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüşe geçti. 

Bir süre sonra Weidengasse tarafından ellerinde Abdullah Öcalan posterleri bulunan 50 kişilik PKK yandaşı grup ile diğer grup karşılaştı. iki grup arasında sözlü tartışmalar yaşandı. Taşkınlık yapan PKK yandaşlarına bir süre sonra polis müdahalede bulundu. Polisin biber gazlı ve coplu müdahalesi sırasında PKK yandaşları çöp kutularını devirerek polise cam ve plastik su şişeleri attı. Arbede sırasında bazı polislerin yaralandığı görüldü. Grup polisin müdahalesinin ardından dağıldı. 

AYTK'nın yürüyüş kolundakilerin Köln Katedraline yaklaşmasıyla ortam tekrar gerildi. PKK yandaşlarının taşkınlık girişimleri üzerine polis çok sayıda PKK yandaşını gözaltına aldı. Olaylar akşam saatlerine kadar devam etti. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak