İngiltere'de taht kavgası: Artık zamanı geldi!

İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth 90. doğum gününü kutlarken, cumhuriyet yanlıları da saltanatın kaldırılması çağrılarını tekrarladılar.

İngiltere'de taht kavgası: Artık zamanı geldi!
İngiltere'de taht kavgası: Artık zamanı geldi!
GİRİŞ 21.04.2016 17:10 GÜNCELLEME 21.04.2016 17:29
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet yanlıları, Kraliçe'nin ölümünden sonra saltanatın ne olacağına dair bir referandum düzenlenmesi için kampanya yürüteceklerini açıkladılar.

"KRALİÇE ZARARSIZ DEĞİL"

Beş bini aşkın üyesi, 35 bin de destekçisi olan 'Cumhuriyet' adlı taban hareketi, internet sayfasında yayınladığı açıklamada kraliyetin "sanıldığı gibi sadece ülkeye turist çeken zararsız bir olgu" olmadığını, tam tersine kamu fonlarını kötüye kullandığını ve politikaya karıştığını öne sürdü.

"PRENS CHARLES KRAL OLACAK"

Cumhuriyet grubunun lideri Graham Smith, Independent gazetesine verdiği demeçte Kraliçe'nin ölümünden sonra otomatik olarak Prens Charles'ın kral olacağına dikkat çekti.

"Artık 21. yüzyıldayız, yeni bir devlet başkanımız olacaksa, oy hakkımız da olmalı" diyen Smith, Kraliçe'den sonra saltanata son verilmesi için bir an önce referanduma gidilmesi gerektiğini söyledi.

Smith "Kraliçeye doğumgününde iyi dileklerde bulunmaktan başka birşey istemem, ama bu doğumgünü kraliyetin geleceği hakkındaki soruları da gündeme getiriyor" ifadesini kullandı.

"BUNUN KONUŞULMASININ ZAMANI ARTIK GELDİ"

Guardian gazetesi de başyazısında, aynı noktaya dikkat çekerek, bugünkü kraliçe ile halk arasındaki uyumun bir başka hükümdar döneminde de aynen devam edeceğinin varsayılamayacağını vurguladı.

Gazete, İngiltere'nin kraliyetin geleceğini düşünmeyi sonsuza kadar erteleyemeyeceğini belirterek, bu sistem devam edecek ya da değişecekse 'bunun konuşulmasının zamanı geldi' diye yazdı.

Kaynak: BBC Türkçe

YORUMLAR 5
  • Erhan 7 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere ne kadar geri kalmış bu konuda
    Cevapla
  • galip hoca 7 yıl önce Şikayet Et
    Birbirinize düşün inşallah da birbirimizi yerken , Müslümanları unutursunuz belki
    Cevapla
  • Orhan Aydın 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah müslümanlar üzerine sactiginiz nifak tohumlarınızı başınıza ekiversin
    Cevapla
  • Bahadır 7 yıl önce Şikayet Et
    Şu ingiliz milleti kadar kraliçe hastası bir millet daha yoktur..iş artık magazinselleşti.yok prenses ne giydi eteği kısaydı....
    Cevapla
  • Muş lu 7 yıl önce Şikayet Et
    EEEEetme bulma dünyası başkalarının tahtiyla oynamak yarın senin de tahtindan oynarlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…