Soykırımı tanımanın bedeli 1 milyon dolar

Yahudi lobi kuruluşu ADL’nin geçmişte 1 milyon dolar karşılığı sözde Ermeni soykırımını tanıma kararı aldığı iddia edildi

Soykırımı tanımanın bedeli 1 milyon dolar
Soykırımı tanımanın bedeli 1 milyon dolar
GİRİŞ 07.06.2016 08:26 GÜNCELLEME 07.06.2016 15:54
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

ABD'deki Yahudi lobi kuruluşu İftira ve İnkarla Mücadele Derneği'nin (ADL) sözde Ermeni soykırımını kabul etmek için Ermeni lobisinden 1 milyon dolar aldığı, daha sonra Türk Musevi Cemaati'nin bu parayı ödemesi sonrası vazgeçtiği iddia edildi.

ABD'deki en güçlü Yahudi lobi kuruluşu olan ADL sözde Ermeni soykırımını kabul etme yönünde karar alacaklarını açıkladı. 

Şalom gazetesinde yer verilen haberde ADL Ulusal Direktörü Johnathan Greenblatt'ın sosyal medyada açıklama yaptığı, 1915 te Ermeni karşıtı olayları "Şüpheye yer vermeyecek şekilde soykırım" sözleri ile tarif ettiği kaydedildi. Greenblatt'ın ayrıca, ABD'nin 1915 olaylarını soykırım olarak kabul etmesi halinde bu duruma destek vereceklerini de belirttiği ifade edildi.

'YANLIŞTAN DÖNÜN' BAŞVURUSU

Yahudi işadamı Doğan Kasadolu, Şalom'daki haberi görünce Türk Musevi Cemaati Başkanlığı'na başvurdu. Kasadolu cemaat başkanlığına verdiği yazıda şu ifadeleri kullandı: "Bugünlerde ADL tarafından bu şekilde karar almaları sonucunda Türk halkı ile Yahudi halkı arasındaki var olan dostluk ilişkilerinin telafisi mümkün olmayacak şekilde etkileneceği ve bozulabileceği de değerlendirilerek; vazgeçmeleri için müşavirleriniz kanalı ile girişimde bulunulmasını; bu konuda aldıkları bir karar bulunmakta ise yanlıştan dönülerek iptali için girişimde bulunulmasını; arz ve talep ederim." SABAH'a konuşan Kasadolu ADL'nin geçmişte ABD'deki Ermeni lobisinden sözde soykırımı kabul etmeleri ve açtıkları sergilerde soykırıma yer vermeleri için 1 milyon dolar aldığını, Türk Musevi Cemaati'nin de bu parayı ADL'ye vererek soykırımı kabul etmelerinden vazgeçirildiğini kaydetti. Bu durumu kendisine o dönem Cemaat Başkanı olan avukat Rıfat Saban tarafından bizzat anlatıldığını kaydeden Kasadolu, "Rıfat bey bana bu olayı iki kez anlatmıştır. En son ADL ile ilgili yaptığım başvuru üzerine geçtiğimiz hafta yeniden bahsetti. Türkiye'deki Yahudi cemaati, parayı verince ADL'nin soykırımı gündemden düşürdüğünü söyledi. Hatta Üzeyir Garih ve Jack Kamhi'nin büyük katkıları olduğunu ifade etti" dedi. Kasadolu, Türk Musevi Cemaati Başkanı Islah İbrahim-zadeh'in konuyu yakından takip edecekleri bilgisini verdiğini belirtti.

YORUMLAR 26
  • guneyfogu muhtari 7 yıl önce Şikayet Et
    Haçlı zihniyeti 1000 bin yıldır müslüman milletlere hergün soykirim yapıyor. Geçmişte olduğu gibi bugün de irakta suriyede yemennde. Hergün soykirim uyguluyor. Adına da terör deyip coğrafyada yaşayan hain isbirlikcilerin eliyle yapıyor. Yarın bu ümmet ayağa kalkınca hainleri ve kağıtları bertaraf edince soykirim diyeceksiniz gene. Kafirler yenilince VaH VaH soykirim işleri yılında gidince terör öyle mi. Kafir toplumlar ne etseniz boş mazlumlar kalbimizden girecek tüm kalelerini yıkacak kahrolavaksiniz.
    Cevapla
  • Abdulhamid Han 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar haberi doğru okuyun.almanya da demiyor,abd de diyor.Yanlış degilsem geçmiş ten bahsediyor.Bu arada bütün seytanliklar yahudilerden çıkıyor.Hatta osmanli ermenileri tehcir ettikten sonra osmanlının ve sonradan türkiyenin ticaretini katakulleyle yahudiler ele geçiriyor.Ve bugün yerli bildiğimiz bir çok marka aslen sahibi yahudi.Bilgilerinize.
    Cevapla
  • İsimsiz 7 yıl önce Şikayet Et
    Tabi sizin kirli çamaşırlarınız ortaya dökülüyo r gözleri üzerinizden çekmek için kadar suç varsa Türkiye'ye atıyorsunuz. Gelin de Türkiyede ki Ermenilere sorun biz onlara Osmanlı Dönemi'nden beri adalet ve hoşgörü içinde yaşıyoruz. Siz gidin ilk önce ırkçılık konusunu sömürgelerinizi konuşun. Onca kabileye ne oldu ? Dur ben söyliyeyim "sömürge kurbanı"oldu hepsi.
    Cevapla
  • 1453 7 yıl önce Şikayet Et
    Yahudi Lobisi Mavi Marmara Şehitlerinin Tazminat Parasını Çıkarıyorlardır.
    Cevapla
  • ahmet yılmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    işte cem özdemirin gibi sözde soykırımı tanıyan alman parlemontasında ki Türklerin Türk demek te istemiyorum bunlar olsa olsa kanı bozuk,şeref yoksunu,namusunu 1 milyon dolara satan insanlar diyelim onların bedeli bu artık ne bedel karşılığı namusunu satanların her kuruşu canlarından çıksın derdine dermen bulamasın hastane hastane dolaşıp 1 milyon dolarlarını buralara harcasınlar vede derman bulamasınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı