İngiltere'de camilere İslamofobik saldırılar

İngiltere'deki 6 camiye içinde beyaz toz bulanan zarf bırakıldı.

İngiltere'de camilere İslamofobik saldırılar
İngiltere'de camilere İslamofobik saldırılar
GİRİŞ 08.07.2016 19:59 GÜNCELLEME 08.07.2016 19:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İngiltere'nin Leyton kentinde bulunan camilerde beyaz toz dolu zarf bırakıldı. Dün meydana gelen olayda Tottenham'da bulunan Masjid Ayesha camisine içinde beyaz toz bulunan, üzerinde de cami sembolü çizilmiş ve "pislik domuz" yazılı zarf bırakıldı. Güvenlik birimlerinin alarma geçtiği olayda camiler kapatılıp zarflarla beraber incelemeye alındı. 

Öte yandan aynı gün içerisinde Lordlar Kamarası'nın ilk Müslüman üyesi olan Lord Ahmet'in kıyafetinin içine konulmuş toz dolu bir zarf bulundu. Lord Ahmet'in zarfı açması üzerine tozun yere döküldüğü ve olayı hemen polislere bildirdiği öğrenildi. Bu durum üzerine Lordlar Kamarası'nın Thames nehrine bakan kısmı kapatılıp incelemeye alındı. 
 
Yapılan incelemelerde beyaz tozun tebeşir tozu olduğu tespit edildi. Perşembe günü Leyton'ta bulunan Noor Ul Islam camisinde de benzeri bir olayın yaşandığı ortaya çıktı. Yetkililer bu olayların Müslümanlara yönelik İslamofobik saldırı olup olmadığıyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor. 
 
Met Polis Cokomiseri Sir Bernard Hogan-Howe şikayetlerde yüzde 52'lik bir artışın olduğunu ve şimdiye kadar 6 camiye tozlu zarfların bıarkıldığını açıkladı. 

YORUMLAR 1
  • ilginç 7 yıl önce Şikayet Et
    Gönderici 'pis domuz' Mektubu yanlış yere göndermişsiniz. Kiliseye gidecekti o mektup. Domuzlar oralarda çünkü.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü