Rusya açıkladı! 'Türklerle paylaşacağız'

Moskova, Putin-Erdoğan zirvesinde varılan anlaşmadan sonra Türkiye'nin Rusya, Suriye, Irak ve İran'ın yer aldığı istihbarat havuzuna katıldığını duyurdu.

Rusya açıkladı! 'Türklerle paylaşacağız'
Rusya açıkladı! 'Türklerle paylaşacağız'
GİRİŞ 24.10.2016 16:19 GÜNCELLEME 24.10.2016 16:24
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Rusya Parlamentosu Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komisyonu Başkanı Birinci Yardımcısı Franz Klintsevich, Moskova’yla Ankara’nın Suriye’deki Fırat Kalkanı Harekâtı için istihbarat paylaşımında bulunduğunu açıkladı.

Tass haber ajansının Rus Izvestia gazetesine dayandırdığı habere göre, geçen hafta görüşenVladimir Putin ve Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’deki Fırat Kalkanı Harekâtı için istihbarat paylaşımı konusunda anlaşmaya vardı.

Franz Klintsevich, Türkiye’nin Rusya, Suriye, Irak ve İran’ın yer aldığı istihbarat havuzuna katıldığını söyledi. Klintsevich, "İlgilerini çekebilecek telsiz dinlemelerini, radarlardan elde edilen bilgileri ve görsel istihbarat bilgilerini Türklere veriyoruz. Karşılığında onlar da bizimle bilgi paylaşıyor. Türklerin özel hizmetleri ve ajan ağı Suriye’de çok etkin" diye konuştu.

İki ülke arasındaki ilişkilerin darbe girişiminden sonra güçlendiğini söyleyen Klintsevich, “Türkiye bir NATO ülkesi olsa da, dolaylı olarak bazı Batılı güçlerin işi olabilecek darbe girişiminden dolayı çok rencide oldular. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk yönetimi Rusya’yla anlaşma yapabileceklerini anladı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salı akşamı telefonda görüştüğü Rus lideri Putin'le Halep için yaptıkları 'mutabakatı' anlatmıştı. Rusya'nın bombardımanlarını durdurduğunu söyleyen Erdoğan, "Nusra'nın orayı terk etmesi noktasında ricaları oldu. Arkadaşlarımıza bu konuda gerekli talimatı verdik, onlar da bu çalışmayı yapmak suretiyle, 'El Nusra'yı Halep'ten çıkarmak ve Halep halkının bu noktadaki huzurunu sağlamak için bir çalışmanın içerisinde olalım' diye aramızda böyle bir mutabakatı görüştük" demişti.

KAYNAK: AL JAZEERA TÜRK
YORUMLAR 27
  • HASAN 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunun anlamı TC Rusyadan değil Batıdan bir düşmanlık görüyor.Artık tehdit değişti.Düşman değişince dostlarda değişti.Dostlar düşman, düşmanlar dost oldu.Nihayet eller açıldı kartlar göründü.Allah sonumuzu hayr eylesin.Nato vs yok artık.Rusya ne kadar dost olacak biz ne kadar güvene biliriz zaman gösterecek.ABD yok hükmünde.O değer.
    Cevapla
  • cankuş 7 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ile çalışmaktansa rusya ile çalışırız.rusyayı Avrupa istemiyor.rusyada sınırında güçlü türkiye ile tabikide hareket edecek.başka şansı yok çünkü.neden kendi petrol sevkiyat projelerini iptal edip türkiye ile ortak oldu.türkiye eski türkiye değil artık.musul halep Kerkük bize geçecek eninde sonunda.sınırlarımızda sıkıntı varsa oraları topraklarımıza katarız kardeş
    Cevapla
  • uzman 7 yıl önce Şikayet Et
    bu tür konularda istikbaratınız guclu olacak insaallah bundansonra turk istikbaratı güclü olur cunkü icinde hayin olmamalı istikbarat istikbarat bir ülkeyi ayakta tutan ajanları ve istikbaratlarıdır dısardada guclü olmalıyız..her tasın altına girmeliyiz...boylece basarılı oluruz torunlarımıza iyi bir ulke bıraka biliriz...
    Cevapla
  • ilginç 7 yıl önce Şikayet Et
    çok ilginç bir haber. düşman olduğumuz suriye, ırak ve iranla nasıl istihbarat paylaşıyoruz. bize al çocuğum şu bisküviyi de ağlama tarzında bir güzellik herhalde.
    Cevapla
  • Fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    siz Rusya'nın aptal olduğunu mu sanıyorsunuz. Rusyanın düşürülen bir uçağı ve bu konu hakkında yetkililerin net tavırları ortada, Rusya bizim milletimiz gibi balık hafızalı değildir, diyeceğim çok güvenmemek gerek, göbek atmamak gerek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İşte Baykar'ın neden hedefe konulduğuna dair gerçek
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor