Favoriydi ama dibe çakıldı!

Fransa'da favori cumhurbaşkanı adayı olarak görülen Fillon'a olan destek, eşiyle ilgili skandalın patlak vermesinin ardından ciddi bir düşüş yaşadı.

Favoriydi ama dibe çakıldı!
Favoriydi ama dibe çakıldı!
GİRİŞ 04.02.2017 12:03 GÜNCELLEME 04.02.2017 12:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fransa'da muhafazakar cumhurbaşkanı adayı François Fillon'un, yapılan son anketlere göre cumhurbaşkanı olmak için yeterli oy sayısına ulaşamayacağı görüldü.

Yapılan araştırmalarda eşiyle ilgili skandalın patlak vermesinden önce favori aday olan 62 yaşındaki Fillon seçimlerin 23 Nisan'da yapılacak ilk turu için yüzde 18-20'lik bir destek görürken, aşırı sağcı lider Marine le Pen yüzde 25, bağımsız aday Emmanuel Macron ise yüzde 21-22 civarında seyretti.

FİLLON İKİNCİ TURDA YOK

Ankete göre seçimlerin 7 Mayıs'ta gerçekleşecek ikinci turu için ise Le Pen'in yüzde 34, Macron'un ise yüzde 66 oranında destek aldığı görüldü.

Eşiyle ilgili skandalın patlak vermesinin ardından yapılan başka bir ankette daha Fillon'a olan destekte düşüş olduğu görülmüştü.

FİLLON VE EŞİ HAKKINDAKİ YOLSUZLUK İDDİALARI

Ulusal Mali Suçlar Savcılığından geçen hafta yapılan yazılı açıklamada, Fransız Le Canard Enchaine dergisinin, Penelope Fillon'un, eşi François Fillon'a ve başka bir milletvekiline kağıt üzerinde "danışmanlık" yaparak haksız yere 8 yılda 500 bin avroya yakın maaş aldığını öne sürmesi üzerine konu hakkında ön soruşturma başlatıldığı bildirilmişti.

POLİS FRANSA PARLAMENTOSUNU BASMIŞTI

Fillon çifti geçtiğimiz günlerde soruşturma kapsamında sorgulanırken, Avrupa Parlamentosu'na Fransız polisi tarafından baskın düzenlenerek arama yapılmıştı.

YORUMLAR 1
  • dadaş 7 yıl önce Şikayet Et
    demekki küresel sistemin uşakları fillonu isyemiyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'Berzeg Sendromu' mahalleyi boşalttı: ‘Köylerde nüfus kalmadı’
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı